r
Nosalty Logó

Citrusos sárgabarackdzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Citrusos sárgabarackdzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2150 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 179 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    15267 micro
  • β-crypt
    1487 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 2150 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 96 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat 5 percre forró vízbe mártjuk, így egyszerűbb lesz őket meghámozni.
  2. Hámozás után kimagozzuk, felszeleteljük, majd beleömlesztjük őket egy főzőedénybe.
  3. A cukrot összekeverjük a dzsemfix-szel, és a barackokhoz adjuk.
  4. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve elkezdjük melegíteni.
  5. 15 perc főzés után beleturmixolunk, vigyázzunk, hogy ne turmixoljuk le az egészet, hiszen dzsemet készítünk, úgy lesz finom, ha darabos a végeredmény. Ha nagyobb darabokat szeretnénk, akkor ezt a lépést elhagyhatjuk.
  6. Ezután szedjük le a felesleges habot a dzsem tetejéről, majd adjuk hozzá a vékony citruskarikákat. Használhatunk bármilyen citrust, én pink húsú citromot használtam, amitől kellemesen kesernyés lett a dzsem.
  7. Keverjük el óvatosan, úgy, hogy a citromok ne sérüljenek. 5 perc után vegyük le a tűzről, és merjük csírátlanított üvegekbe.
  8. Nagyon mutatós, ha a citruskarikákból teszünk az üvegek aljára és oldalára is.
  9. Az üvegeket zárjuk le jól, majd fordítsuk fejtetőre, és hagyjuk negyed órát pihenni.
  10. Kihűlve már fogyaszthatjuk is az elkészült dzsemet.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2861
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi különlegesebb, pink húsú citromot adtunk hozzá, amely nemcsak ízesítésként, hanem díszítőelemként is szuperül kiegészíti a csonthéjas gyümölcsöt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...