Citrusos sárgabarackdzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g sárgabarack56 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
2g dzsemfix6 kcal
-
28g citrom4 kcal
Összesen
179
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g sárgabarack670 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
-
340g citrom52 kcal
Összesen
2150
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
67.7g sárgabarack30 kcal
-
15.8g cukor61 kcal
-
1.1g dzsemfix3 kcal
-
15.3g citrom2 kcal
Összesen
96
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 113.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1272 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
179
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.8 g
-
Cukor 499 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1365 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 267 micro
-
β-karotin 15267 micro
-
β-crypt 1487 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1261 micro
Összesen
2150
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
96
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1.5 kg sárgabarack
-
35 dkg cukor
-
1 csomag dzsemfix
-
2 db citrom
Elkészítés
- A barackokat 5 percre forró vízbe mártjuk, így egyszerűbb lesz őket meghámozni.
- Hámozás után kimagozzuk, felszeleteljük, majd beleömlesztjük őket egy főzőedénybe.
- A cukrot összekeverjük a dzsemfix-szel, és a barackokhoz adjuk.
- Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve elkezdjük melegíteni.
- 15 perc főzés után beleturmixolunk, vigyázzunk, hogy ne turmixoljuk le az egészet, hiszen dzsemet készítünk, úgy lesz finom, ha darabos a végeredmény. Ha nagyobb darabokat szeretnénk, akkor ezt a lépést elhagyhatjuk.
- Ezután szedjük le a felesleges habot a dzsem tetejéről, majd adjuk hozzá a vékony citruskarikákat. Használhatunk bármilyen citrust, én pink húsú citromot használtam, amitől kellemesen kesernyés lett a dzsem.
- Keverjük el óvatosan, úgy, hogy a citromok ne sérüljenek. 5 perc után vegyük le a tűzről, és merjük csírátlanított üvegekbe.
- Nagyon mutatós, ha a citruskarikákból teszünk az üvegek aljára és oldalára is.
- Az üvegeket zárjuk le jól, majd fordítsuk fejtetőre, és hagyjuk negyed órát pihenni.
- Kihűlve már fogyaszthatjuk is az elkészült dzsemet.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2857
- Feltöltés dátuma: 2024. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi különlegesebb, pink húsú citromot adtunk hozzá, amely nemcsak ízesítésként, hanem díszítőelemként is szuperül kiegészíti a csonthéjas gyümölcsöt.