r
Nosalty Logó

Citrusos pite

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Citrusos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

571
Kalória
6.6g
Fehérje
78g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
91.7g
Víz
70.8g
Koleszterin
3.4g
Rost
32.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    550.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1262 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy méretes edényben összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd összedörzsöljük a vajjal. Ezután belekeverjük a cukrot és a tejfölt. Ruganyos, kissé lágy tésztát gyúrunk.
  2. A tészta egyharmad részét mélyhűtőbe tesszük. Egy tortaformát (22 cm átmérőjű kör) ujjnyi vajjal kivajazunk, majd kilisztezzük.
  3. A kétharmad tésztát kör alakúra nyújtjuk és kb. 3 cm magasan kibéleljük vele a formát. Vagy kézzel a formába nyomkodjuk a tésztát.
  4. A mélyhűtőből kivesszük a félretett tésztát és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a töltelékre. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A kész pitét teljesen hidegre hűtjük. Tetejét meghintjük porcukorral, úgy kínáljuk.

Töltelék

  1. A narancsokat és a citromot jó meleg vízzel lemossuk. Kis lyukú reszelőn lereszeljük a citrom héját és egy darab narancs héját. Félretesszük.
  2. A narancsokról és a citromról lefejtjük a héjat. Éles, hegyes késsel a fehér részeket is eltávolítjuk. Ezután felkockázzuk a gyümölcsöket. A magokat is kiszedjük belőle. Egy méretes lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal.
  3. Állandó keverés mellett összeforraljuk. Botmixerrel kissé pépesítjük. Ezután beleszitáljuk az étkezési keményítőt, beletesszük a kandírozott narancshéjat és kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. A citruspépet ráöntjük a tortaformában várakozó tésztára és elegyengetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!