Citromsavval készített sárgabarack-lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
583g sárgabarack260 kcal
-
208g cukor806 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
1066
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
7000g sárgabarack3125 kcal
-
2500g cukor9675 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
12800
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
73.7g sárgabarack33 kcal
-
26.3g cukor102 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
135
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.6 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 468.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 5935 micro
-
β-crypt 564 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
1066
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3181.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 871 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 651 mg
-
Foszfor 1497 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3223.4 g
-
Cukor 3097 mg
-
Élelmi rost 130 mg
VÍZ
-
Összesen 5621.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6250 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 651 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 586 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1237 micro
-
β-karotin 71219 micro
-
β-crypt 6770 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5794 micro
Összesen
12800
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
1 ek citromsav
Elkészítés
- A barackokat forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat és kimagvaljuk.
- Pürésítjük a barackhúst, botmixerrel, turmixgéppel vagy egyszerűen húsdarálóval.
- A pürét feltezzük a tűzhelyre, és felfővéstől számítva 90 percet főzzük. Ekkor hozzátesszük a kristálycukrot, és folyamatosan kevergetve, újraforrástól számítva, további 20-25 percig főzzük.
- Ha kész, belekeverjük a citromsót, és 370 ml-es üvegekbe töltjük.
- Fejjel lefelé fordítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 74879
- Feltöltés dátuma: 2012. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nagyi barnás színű lekvár receptjét fejlesztetem tovább, szalicil nélkül. Még soha sem romlott meg az eltelt 4 évben. Ebből a mennyiségből 15 üveg lekvárom szokott lenni. Aki sűrűbben szereti főzheti főzheti tovább, de minél tovább fő a cukorral, annál barnább lesz az eredmény a karamelizálódás miatt.