r
Nosalty Logó

Citromsavval készített sárgabarack-lekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Citromsavval készített sárgabarack-lekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1066 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 12800 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    5935 micro
  • β-crypt
    564 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1066 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3223.4 g
  • Cukor
    3097 mg
  • Élelmi rost
    130 mg

VÍZ

  • Összesen
    5621.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6250 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    651 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1237 micro
  • β-karotin
    71219 micro
  • β-crypt
    6770 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5794 micro
Összesen 12800 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat és kimagvaljuk.
  2. Pürésítjük a barackhúst, botmixerrel, turmixgéppel vagy egyszerűen húsdarálóval.
  3. A pürét feltezzük a tűzhelyre, és felfővéstől számítva 90 percet főzzük. Ekkor hozzátesszük a kristálycukrot, és folyamatosan kevergetve, újraforrástól számítva, további 20-25 percig főzzük.
  4. Ha kész, belekeverjük a citromsót, és 370 ml-es üvegekbe töltjük.
  5. Fejjel lefelé fordítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 74879
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

A nagyi barnás színű lekvár receptjét fejlesztetem tovább, szalicil nélkül. Még soha sem romlott meg az eltelt 4 évben. Ebből a mennyiségből 15 üveg lekvárom szokott lenni. Aki sűrűbben szereti főzheti főzheti tovább, de minél tovább fő a cukorral, annál barnább lesz az eredmény a karamelizálódás miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...