r
Nosalty Logó

Citromos-vörösáfonyás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sourcherry
Citromos-vörösáfonyás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük el a búzadarát a citromlével, és hagyjuk állni.
  2. Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd reszeljük bele a citrom héját.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, a beáztatott búzadarát, sót és az áfonyát.
  4. A masszát osszuk két felé, és formázzunk belőlük kb. 3 cm átmérőjű, kb. 10 cm hosszú rudakat, és tekerjük folpackba.
  5. 2 óra hűtés után vágjuk fel fél cm-es szeletekre, és előmelegített sütőben süssük meg.
  6. Ha a korongok széle már pirulni kezd, akkor jó, bár puha még, de a tepsin kihűtve lesz tökéletes.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 15909
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sourcherry 8 recept

Azt hiszem rászoktam a keksz sütésre. Nagyon jó érzés, amikor ott áll az asztalon a kis sütis doboz, és mindig van benne valami házilag készített apróság. :) A recept ismét az egyik kedvenc blogomról, piszke blogjáról van. Én margarinnal csináltam. Bűn, nem bűn, semmi baja nem lett tőle. Az áfonya-citrom páros pedig valami isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...