Citromos-vörösáfonyás keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sourcherry
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
483
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
1929
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
26.8g vaj192 kcal
-
17.9g cukor69 kcal
-
33.6g finomliszt122 kcal
-
5.4g búzadara19 kcal
-
1.3g citromhéj1 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
11.2g aszalt gyümölcsök27 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
431
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
483
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 99.3 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 805 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1929
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
431
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Keverjük el a búzadarát a citromlével, és hagyjuk állni.
- Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd reszeljük bele a citrom héját.
- Adjuk hozzá a lisztet, a beáztatott búzadarát, sót és az áfonyát.
- A masszát osszuk két felé, és formázzunk belőlük kb. 3 cm átmérőjű, kb. 10 cm hosszú rudakat, és tekerjük folpackba.
- 2 óra hűtés után vágjuk fel fél cm-es szeletekre, és előmelegített sütőben süssük meg.
- Ha a korongok széle már pirulni kezd, akkor jó, bár puha még, de a tepsin kihűtve lesz tökéletes.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 79
- Össznézettség: 15909
- Feltöltés dátuma: 2012. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sourcherry
8 recept
Azt hiszem rászoktam a keksz sütésre. Nagyon jó érzés, amikor ott áll az asztalon a kis sütis doboz, és mindig van benne valami házilag készített apróság. :) A recept ismét az egyik kedvenc blogomról, piszke blogjáról van. Én margarinnal csináltam. Bűn, nem bűn, semmi baja nem lett tőle. Az áfonya-citrom páros pedig valami isteni!