r
Nosalty Logó

Citromos tejszelet ropogós kekszkéreggel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos tejszelet ropogós kekszkéreggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 3062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3479.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.7 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 3062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. Az alaphoz keverjük gondosan össze a hozzávalókat.
  3. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, úgy, hogy a papír kissé túllógjon a formán. Ebbe simítsuk bele egyenletesen a kekszes keveréket, és egy kanál segítségével alaposan nyomkodjuk is le.
  4. 8-10 percig süssük, vagy amíg kissé meg nem barnul a teteje. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. A krém hozzávalóit keverjük habosra, majd öntsük a már kihűlt kekszes alapra.
  6. Visszatesszük a sütőbe 15 percre, vagy amíg a krém meg nem szilárdul.
  7. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy jól megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
  8. Ezután kiemelhetjük a formából, és az alatta lévő papíron felszeletelhetjük kisebb kockákra. Könnyen vágható, nem kell tőle félni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 28348
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Ízével, színével a napsütést idézi, így csal mosolyt az arcokra. Bármikor finom!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Üdítő, krémes sütemény, ropogós alappal. A citrom savanyúsága jól ellensúlyozza a sűrített tej édességét. Kiváló párosítás, ráadásul gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...