r
Nosalty Logó

Citromos tejfölös pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Citromos tejfölös pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 2132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral fehéredésig, beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a fehérjét, és óvatosan összekeverjük. Kisméretű (20x20 cm),kivajazott-kilisztezett tepsiben 160 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, félretesszük hűlni.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, a tejfölt kikeverjük a porcukorral, citromlével, citromhéjjal, és óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  3. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és pici vízzel mikróban kb. 20 mp alatt megmelegítjük, és hozzácsurgatjuk a krémhez. Alaposan elkeverjük. A kihűlt piskótát apróbb darabokra tépkedjük, és indul a rétegezés a poharakba.
  4. Alulra piskóta kerül, erre lemon curd, majd a tejfölös krém. Ismét piskóta, lemon curd, tejfölös krém.
  5. Egy nejlonzacskóba tegyünk pár kanálnyi lemon curd-öt, vágjunk lyukat a végére, és tetszőleges mintával díszítsük a pohárdesszert tetejét. Tálalásig(pár óráig) tegyük hűtőbe, de a krém viszonylag hamar megköt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10391
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 12.

Ajánló

Ízlés szerint a zselatin mennyiségét csökkenthetjük, attól függően, milyen állagot szeretnénk elérni. 2 lapzselatinnal krémes állagot, 4 lappal jóval szilárdabbat érünk el. Én 4-et használtam, mert az itt kapható tejföl hígabb,mint a magyar. Magyar tejföllel 2 lap is elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos tejfölös pohárkrém
Szofika 104 recept

Könnyű, finom kis desszert, a tetejére került citromkrémes pókháló díszítéssel rendkívül mutatós. Hamar elkészül, hamar elfogy.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...