Citromos spenótleves buggyantott tojással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
100g spenót17 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
38g joghurt23 kcal
A buggyantott tojáshoz
Összesen
183
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1362.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 140.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 348 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4064 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9027 micro
Összesen
183
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2724.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 1889 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 281 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 946 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 697 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8128 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18054 micro
Összesen
365
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1982 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A leveshez
- A spenótleveleket (amennyiben fagyasztott) felengedjük, majd kinyomjuk a levét.
- A fokhagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk, kevés vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spenótleveleket, és kicsit megfonnyasztjuk.
- Felöntjük az alaplével, 5 percig főzzük.
- Fűszerezzük kis sóval, borssal, szerecsendióval.
- Hozzákeverjük a joghurtot, és facsarunk hozzá pár csepp citromlevet.
- Elkészítjük a tojásokat. Egy főzőedényben forralunk fel vizet, majd kis lángra vesszük, éppenhogy csak forrjon.
- Hozzáadunk 1 tk ecetet, és egyenként a tojásokat belecsúsztatjuk a vízbe.
- Kb. 3-4 percig főzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük.
- Tálalásnál a levesbe helyezünk 1-1 tojást.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16004
- Feltöltés dátuma: 2013. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Friss és fanyar íz a citrom által, ami kifejezetten illik a spenóthoz. Persze a fokhagyma nélkülözhetetlen hozzávalója, így dominanciája nem kérdéses. Semmi bonyolult nincs ebben a receptben, mégis fenségesnek éreztem, amikor kanalaztam. Egészséges, laktató, valamint a vonalainkra is vigyáz.