Citromos mignon 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótalapokhoz (2 lap)
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
46g tojás58 kcal
A kakaós piskótalaphoz (1 lap)
-
23g tojás29 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2 kcal
A krémhez
-
0g citrom aroma0 kcal
-
42g tej23 kcal
-
21 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
21g margarin149 kcal
A bevonáshoz
-
83g cukormáz288 kcal
Összesen
733
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótalapokhoz (2 lap)
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
550g tojás692 kcal
A kakaós piskótalaphoz (1 lap)
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
23 kcal
A krémhez
-
0g citrom aroma0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
257 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A bevonáshoz
-
1000g cukormáz3460 kcal
Összesen
8816
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótalapokhoz (2 lap)
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
17.3g tojás22 kcal
A kakaós piskótalaphoz (1 lap)
-
8.7g tojás11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
0g citrom aroma0 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
A bevonáshoz
-
31.5g cukormáz109 kcal
Összesen
278
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
733
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.4 g
Zsír
-
Összesen 284.3 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 2701 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5917.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 1033 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1759 mg
-
Nátrium 2601 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1354.6 g
-
Cukor 1123 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 625.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 595 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 2187 mg
-
Retinol - A vitamin: 3082 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3693 micro
Összesen
8816
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A piskótalapokhoz (2 lap)
-
10 evőkanál finomliszt
-
10 ek cukor
-
10 db tojás
A kakaós piskótalaphoz (1 lap)
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
5 csepp citrom aroma
-
5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz
Elkészítés
A piskótalapokhoz (2 lap)
- A piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is.
- A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez.
- Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük.
- Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel. Hűtőbe tesszük egy időre.
- A bevonáshoz megmelegítjük a fondant-t 40-45 fokra, hígítjuk vízzel, ha szükséges (tehetünk bele egy tojásfehérjét, amikor még hideg, attól szép fényes lesz a fondant). A fondant-t mikor megfelelő állapotú, külön szedjük, ha különböző színűekre szeretnénk ízesíteni vagy színezni.
- A betöltött süteményt még egy darabban kivesszük a hűtőből, levágjuk körben a szélét egyenesre, majd feldaraboljuk a nekünk tetsző formára, nagyságra. Belemártjuk a süteményt a fondant-ba, és rácsra tesszük, hogy a felesleg lefolyhasson róla.
- Díszítjük a külön félretett színezett fondant-nal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 491
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 116
- Össznézettség: 181063
- Feltöltés dátuma: 2010. április 24.
Ajánló
Ha sekély a fondant-unk, akkor bekenhetjük csak a sütemény tetejét is. Vigyázzunk a fondant melegítésénél, folyamatosan kevergessük, mert ha túlhevítjük, megkeményedik, olyankor kikristályosodik, és már nem tudjuk olyan szép simára olvasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
Én így tanultam a mignon készítését cukrász tanulóként.