Citromos-mentás sárgabarack dzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
959
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3834
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.4 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 514 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 453 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 5089 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
959
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1570.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 965.7 g
-
Cukor 909 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2056 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1814 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 356 micro
-
β-karotin 20357 micro
-
β-crypt 1988 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1685 micro
Összesen
3834
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 586 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 20 dkg cukorból és a vízből szirupot főzünk.
- A citromokat megmossuk, karikákra vágjuk, és elnegyedeljük.
- Hozzáadjuk a megtisztított mentaleveleket és a citromdarabkákat a sziruphoz, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni, és utána leszűrjük.
- A sárgabarackokat megmossuk, meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Felét botmixerrel pépesítjük (ez elhagyható, ha valaki esetleg nagy gyümölcsdarabokkal szereti).
- Hozzáadjuk a dzsemfixet, a maradék cukrot, a szirupot és néhány citromdarabkát.
- Az egészet felforraljuk, és megfőzzük.
- Kiforrázott üvegekbe kanalazzuk, majd 10 percre fejre állítjuk őket.
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11325
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.
Ajánló
Brióshoz és fánkhoz a legjobb. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Egy újságban láttam egyszer egy ehhez hasonló receptet, és nagyon megtetszett, ezért gyorsan el is készítettem, még volt sárgabarack. Az eredmény egy savanykás lekvár lett enyhe mentaízzel, szerintem nagyon finom!