r
Nosalty Logó

Citromos-fokhagymás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Citromos-fokhagymás csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke

Édesurgonya köret

822
Kalória
39.4g
Fehérje
46.1g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
352.1g
Víz
235.1g
Koleszterin
6.9g
Rost
9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirke

Édesurgonya köret

Összesen 822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirke

Édesurgonya köret

Összesen 3283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirke

Édesurgonya köret

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    15338 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8595.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    5759 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5644 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    61352 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 3283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2372 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).
  2. Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsibe.
  3. Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot, sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.
  4. Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára, hogy csodálatosan ropogósra süljön.
  5. Az édesburgonyát megmossuk, és sütőben süssük puhára kb 20 perc alatt. Kicsit hűl, majd a héját leszedjük,és összetörjük a vajjal és fűszerekkel egy burgonyatörővel. Ezután szitán áttörjük,hogy sima krémes állagú legyen a püré. Kevés zsíros tejszínnel dúsítsuk, de ez el is maradhat. A csirke mellé ezt kínáljuk köretként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Minden nap elgondolkoztató, hogy milyen újdonságot dobjunk fel az asztalra, hogy jóízű ebéd legyen belőle. A férjemnek nagyon ízlett Nigella Lawson eme receptje, és én elkészítettem neki. Jól sikerült, és a dicséret nem maradt el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!