r
Nosalty Logó

Citromos-diós linzer citrommázzal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Citromos-diós linzer citrommázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzerhez

A mázhoz

Összesen 1328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzerhez

A mázhoz

Összesen 2659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzerhez

A mázhoz

Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A linzerhez

A mázhoz

Elkészítés

A linzerhez

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, a porcukorral, a dióval, a citrom levével és reszelt héjával, a tojássárgájával, majd szép sima tésztává dolgozzuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és különböző formákra vágjuk.
  3. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  4. A tojásfehérjét verjük sűrűre gőz fölött, cukorból és pici vízből főzzünk sűrű szirupot, forrón keverjük a fehérjéhez. Jól dolgozzuk vele, majd kihűlve díszíthetjük vele a linzert.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3059
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

Használhatunk másmilyen mázat, ezt egy angol cukrásztól láttam a TV-ben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Közeledik a karácsony, ilyenkor próbasütést kell végezni. Ez diós-citromos linzer mázzal.

Hozzávalók

A linzerhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...