r
Nosalty Logó

Citromos csók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Citromos csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Összesen 1020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Összesen 4082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2824.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.9 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 4082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat összekeverjük a cukorral, a tojássárgájával, a vanília aromával és az egy citrom reszelt héjával.
  2. Ehhez adjuk hozzá a lisztet, és kézzel jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk, és 30 percre pihenni tesszük hideg helyre.
  3. A deszkát jól meglisztezzük, a tésztát is meghintjük vele, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát korong alakúra szaggatjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 8-15 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. A túrót elvegyítjük a vanília aromával, cukorral és a citromhéjjal. Ezzel ragasztunk össze két korongot.

Tojáshab

  1. Vízgőz felett habverővel folyamatosan verjük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével. Az a lényeg, hogy kemény, sűrű anyagot kapjunk. Akkor jó, ha a habverőről nem folyik le a krém.
  2. A korongok tetejét ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2604
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ez egy tökéletes vendégváró aprósütemény, amely kiválóan mutat az ünnepi asztalon. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...