Citromkrémmel töltött citromos keksz
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Era1980
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Krém
-
2g citromhéj1 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
60 kcal
Keksz
-
4g citromhéj2 kcal
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
1 kcal
-
32 kcal
-
0g só0 kcal
-
120 kcal
-
5g tojás6 kcal
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Krém
-
25g citromhéj12 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
380 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tejmentes margarin717 kcal
Keksz
-
50g citromhéj24 kcal
-
300g zabpehelyliszt1212 kcal
-
6 kcal
-
380 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tejmentes margarin1434 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4370
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Krém
-
2.5g citromhéj1 kcal
-
3.2g citromlé1 kcal
-
37 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
9.9g tejmentes margarin71 kcal
Keksz
-
4.9g citromhéj2 kcal
-
29.6g zabpehelyliszt120 kcal
-
1.2g gluténmentes sütőpor1 kcal
-
37 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.7g tejmentes margarin141 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
Összesen
431
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 285 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6065.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1405 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 2833 mg
-
Nátrium 1159 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.3 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 226.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2689 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 2530 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1871 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1239 micro
Összesen
4370
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
431
kcal
Hozzávalók
Krém
-
100 g finomítatlan nádcukor
-
2 db tojássárgája
-
100 g tejmentes margarin
Keksz
-
300 g zabpehelyliszt
-
1 csomag gluténmentes sütőpor
-
100 g finomítatlan nádcukor
-
1 csipet só
-
200 g tejmentes margarin
-
1 db tojás
Elkészítés
Krém
- Először a krémet készítjük el, mert annak a hűtőben dermednie kell. Előkészülünk: Lereszeljük a citromok héját. Kifacsarjuk a citrom levét. Apró darabokra szeljük a margarint.
- A krémhez a cukrot, a tojások sárgáját és a citrom levét elkeverjük egy kis fazékban, majd közepes hőfokon felmelegítjük.
- Amikor már gyöngyözik, darabonként hozzátesszük a margarint. Mindig csak egyet keverünk el benne, hogy ne hűtse le a hideg margarin a krémet.
- Hozzátesszük a citrom héját, elkeverjük a krémben.
- Lehúzzuk a főzőlapról a fazekat. Várunk, hogy lehűljön, utána a hűtőbe tesszük dermedni. A melegen még folyós krém a hidegben lesz sűrű, kenhető állagú.
Keksz
- Ezután következik a citromos linzertészta. Előkészülünk: Lereszeljük a citrom héját.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a citrom héját.
- Elmorzsoljuk benne a margarint. Egy morzsalékos, darabos tésztát kell kapnunk.
- Hozzátesszük a tojást, összegyúrjuk a tésztát. Addig dolgozunk, amíg egyenletes masszát kapunk, ami már elválik az edény oldalától. Nem szabad túlgyúrni, különben túlságosan felmelegszik benne a margarin. Ha mégis ez történne, a hűtőbe tesszük a masszát, hogy szilárduljon.
- Előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra.
- Lisztezett, szilikonos nyújtólapra helyezzük a tésztát. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra.
- A citromformával kiszúrjuk a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az aprósütiket. Két tepsinyi adag jön ki belőle, 172 db.
- A tepsiket egymás után a sütőbe helyezzük. 180 Celsius fokon, légkeveréses üzemmódban, 8 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
- Várunk, hogy lehűljön.
- Utána, ha már a krém is megdermedt a hűtőben, összeállítjuk a süteményt. 2 db citromos kekszet vékonyan megkenünk és összeragasztunk a citromos krémmel. 86 db jön ki belőle.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35X45
- Sütés ideje: 16 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 25
- Feltöltés dátuma: 2025. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Era1980
23 recept
A narancskrémmel töltött narancsos keksz receptem mintájára készült ez az aprósütemény. Az alapja linzertészta, csak gluténmentes, tejmentes formában. Extrán citromos íz, amit a forma is tükröz.