r
Nosalty Logó

Citromkrémmel töltött citromos keksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Era1980
citrom formájú citrom krémmel töltött keksz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Krém

Keksz

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Krém

Keksz

Összesen 4370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Krém

Keksz

Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6065.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2530 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1871 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 4370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Krém

  1. Először a krémet készítjük el, mert annak a hűtőben dermednie kell. Előkészülünk: Lereszeljük a citromok héját. Kifacsarjuk a citrom levét. Apró darabokra szeljük a margarint.
  2. A krémhez a cukrot, a tojások sárgáját és a citrom levét elkeverjük egy kis fazékban, majd közepes hőfokon felmelegítjük.
  3. Amikor már gyöngyözik, darabonként hozzátesszük a margarint. Mindig csak egyet keverünk el benne, hogy ne hűtse le a hideg margarin a krémet.
  4. Hozzátesszük a citrom héját, elkeverjük a krémben.
  5. Lehúzzuk a főzőlapról a fazekat. Várunk, hogy lehűljön, utána a hűtőbe tesszük dermedni. A melegen még folyós krém a hidegben lesz sűrű, kenhető állagú.

Keksz

  1. Ezután következik a citromos linzertészta. Előkészülünk: Lereszeljük a citrom héját.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a citrom héját.
  3. Elmorzsoljuk benne a margarint. Egy morzsalékos, darabos tésztát kell kapnunk.
  4. Hozzátesszük a tojást, összegyúrjuk a tésztát. Addig dolgozunk, amíg egyenletes masszát kapunk, ami már elválik az edény oldalától. Nem szabad túlgyúrni, különben túlságosan felmelegszik benne a margarin. Ha mégis ez történne, a hűtőbe tesszük a masszát, hogy szilárduljon.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra.
  6. Lisztezett, szilikonos nyújtólapra helyezzük a tésztát. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra.
  7. A citromformával kiszúrjuk a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az aprósütiket. Két tepsinyi adag jön ki belőle, 172 db.
  8. A tepsiket egymás után a sütőbe helyezzük. 180 Celsius fokon, légkeveréses üzemmódban, 8 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
  9. Várunk, hogy lehűljön.
  10. Utána, ha már a krém is megdermedt a hűtőben, összeállítjuk a süteményt. 2 db citromos kekszet vékonyan megkenünk és összeragasztunk a citromos krémmel. 86 db jön ki belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35X45
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 25
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromkrémmel töltött citromos keksz
Era1980 23 recept

A narancskrémmel töltött narancsos keksz receptem mintájára készült ez az aprósütemény. Az alapja linzertészta, csak gluténmentes, tejmentes formában. Extrán citromos íz, amit a forma is tükröz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...