r
Nosalty Logó

Citromhabos áfonyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Grillázs
Citromhabos áfonyás
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt, cukrot, citromlevet, citromhéjat és a zselatinfixet összekeverjük. Szerintem a cukrot inkább ízlés szerint rakjuk.
  2. A tejszínt habbá verjük, és a tejfölös keverékhez adjuk. Ebből érdemes 2-3 evőkanálnyit félretenni a már megdermedt, tálra helyezett süti oldalát megkenni! :)
  3. Az áfonyát kis cukorral felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Egy marékkal a még meg nem főzött áfonyából is tegyünk félre a süti díszítéséhez!
  4. Folpackkal bélelt formának az aljára kis krémet rakunk, és elkezdjük rétegezni a babapiskótával, majd ismét egy sor krém, és itt kerül rá az áfonyás öntet, majd megint egy sor babapiskóta és végül megint krém. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni, hogy a babapiskóták megpuhuljanak!
  5. Másnap tálra rakjuk, az oldalát megkenjük a félretett krémmel, és megdíszítjük az áfonyával. Nekem nem volt elég az áfonyám, így egy kis ribizlit is tettem rá. Egyszerű és finom! :D
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3673
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Grillázs 10 recept

Először egy csajos bulira készült, és eredetileg sima citromhabos volt... de hozzácsaptam egy kis áfonyát, és nem lepődtem meg, mikor mindenkinek ízlett! :D Én ezt egy kicsi tortaformában csináltam, így ha valaki normál tortaformában akarja készíteni, akkor ajánlott a dupla adag!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...