Citrom-limeszirupos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Saza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
23g finomliszt82 kcal
-
4g tej2 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g lime héja0 kcal
Szirup
Összesen
348
kcal
- 4% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
348
kcal
- 4% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 158.9 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1269.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.8 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 234.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1430 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 1407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 778 micro
Összesen
3485
kcal
- 4% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzünk sütőpapírt egy közepes kenyérsütőformába.
- A vajat elektromos habverővel keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, tejet és a lisztet.
- Kanállal forgassuk bele a citrom és lime héjat, majd öntsük bele a sütőformánkba. Süssük 45-50 percig, vagy amíg a fogpiszkálóhoz nem ragad hozzá a tészta. Ha nagyon barnulna a teteje, lazán fedjük le alufóliával.
Szirup
- Miután beraktuk a piskótát a sütőbe, készítsük el a szirupot. Jól keverjük össze a citrom és lime levet a cukorral, majd hagyjuk meleg, száraz helyen (esetleg a sütő mellett). Néha kavargassuk meg.
- Miután a piskótát kivettük a sütőből, fogpiszkálóval szurkáljuk meg több helyen, és kanalazzuk rá a szirupot. Ügyeljünk, hogy mindenhová egyenlően jusson belőle. Hagyjuk a formában kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 417
- Feltöltés dátuma: 2016. május 16.
Ajánló
Légmentes dobozban napokig puha marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Saza
32 recept
Édes, citromos-lime-os, könnyű, puha és nagyon finom. Sütés közben mennyei illatot varázsol a konyhánkba.