r
Nosalty Logó

Cigánykenyér candida diéta alatt is

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Cigánykenyér candida diéta alatt is
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6786.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    4290 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Kimérjük a lisztet, szódabikarbónát és sót egy edénybe, hozzáadjuk a tetszőleges mennyiségű zsírt, majd két-három részletben hozzáöntjük a kézmeleg vizet. Ha nem szükséges, nem kell mind!
  2. Összegyúrjuk. Ruganyos, közepesen lágy, jól formálható tésztát kapunk. Hagyjuk pihenni, míg a sütő bemelegszik (én 230 fokon sütöttem).
  3. Tetszőleges méretű lepényeket formázunk, lapos tepsire helyezzük, majd kb. 20 -30 perc alatt aranyszínűre sütjük (mi szeretjük, ha ropogós).
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8206
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 14.

Ajánló

Friss zöldségekkel, avokádókrémmel verhetetlen.  Hagyományosan szaftos ételek mellé tálalják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A candida diéta alatt tiltott mindenféle élesztős kenyér, így kénytelen voltam más megoldást találni. Eszembe jutott, hogy anya sokszor említette a cigánykenyeret, hogy az szódabikarbónával készül. Hát megsütöttem a mi cigánykenyerünket, teljes kiőrlésű lisztből (a liszt lehet persze sima fehér liszt is azoknak, akik ehetik). A zsiradék mennyiségét mindenki maga döntse el, én először 4 kanállal tettem bele, de nekem túl omlóskeksz-szerű lett. A két kanál volt nálunk a nyerő. Avokádókrémmel, zöldségekkel kiváló vacsora! Jó sütögetést!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...