r
Nosalty Logó

Churros csokoládéöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Churros csokoládéöntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

824
Kalória
15.5g
Fehérje
70.5g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
76.6g
Víz
295.6g
Koleszterin
2.8g
Rost
38.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 3288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1134 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 3288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A tejet, a vajjal, cukorralés a sóval felforraljuk. Majd a lisztet fokozatosan adagolva, egy fakanállal belekeverjük.Addig keverjük, sütjük,míg az egybeálló massza szép fényes nem lesz. Égetett tésztát készítünk.
  2. Ezután kicsit lehűtjük a tésztát, majd a tojásokat egy kézi robotgép segítségével egyesével beledolgozzuk, hogy krémes állaga legyen.
  3. Egy nagyméretű csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük adagokban a masszát.
  4. Mérsékelten forró olajba 10 centis csíkokat nyomunk, és 2-3 perc alatt megsütjük, közben néhányszor forgassuk meg, hogy minden oldala megsüljön. Ha megsült,papírtörlőre szedjük.
  5. A csokoládéöntethez a tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra tört csokit, és kevergetve feloldjuk benne,fahéjjal ízesítjük. Fahéjas porcukorral meghintve és csokiöntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nagyon finom, szerintem a mi csörögénkre hasonlít az állaga.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!