r
Nosalty Logó

Churros csokoládéöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Churros csokoládéöntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

824
Kalória
15.5g
Fehérje
70.5g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
76.6g
Víz
295.6g
Koleszterin
2.8g
Rost
38.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 3288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1134 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 3288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A tejet, a vajjal, cukorralés a sóval felforraljuk. Majd a lisztet fokozatosan adagolva, egy fakanállal belekeverjük.Addig keverjük, sütjük,míg az egybeálló massza szép fényes nem lesz. Égetett tésztát készítünk.
  2. Ezután kicsit lehűtjük a tésztát, majd a tojásokat egy kézi robotgép segítségével egyesével beledolgozzuk, hogy krémes állaga legyen.
  3. Egy nagyméretű csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük adagokban a masszát.
  4. Mérsékelten forró olajba 10 centis csíkokat nyomunk, és 2-3 perc alatt megsütjük, közben néhányszor forgassuk meg, hogy minden oldala megsüljön. Ha megsült,papírtörlőre szedjük.
  5. A csokoládéöntethez a tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra tört csokit, és kevergetve feloldjuk benne,fahéjjal ízesítjük. Fahéjas porcukorral meghintve és csokiöntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nagyon finom, szerintem a mi csörögénkre hasonlít az állaga.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!