r
Nosalty Logó

Chrissyke almáspitéje

5,0

1 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Chrissyke
Chrissyke almáspitéje
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1659
Kalória
18.3g
Fehérje
282.1g
Szénhidrátok
54.6g
Zsír
546.9g
Víz
120.6g
Koleszterin
17.2g
Rost
160.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1659 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    546.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1659 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1128.6 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    2187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 6630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elvegyítjük a cukorral, a sütőporral, és a csipet sóval. A maradék hozzávalókkal együtt tésztát gyúrunk, ha kell, lazítjuk még tejföllel (a zsír hozzáadásával lesz igazi linzertésztánk!).
  2. Megpucoljuk a héjától az almákat, és eltávolítjuk a magházukat, majd lereszeljük nagylyukú reszelőn. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal.
  3. A tésztát 2 felé választjuk, az elsőt kinyújtjuk, belehelyezzük a kivajazott, kilisztezett sütőtálba, megszórjuk zsemlemorzsával, belekanalazzuk a tölteléket, a tetejére meg ráhelyezzük a második kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük a tetejét (tejföllel is ugyanazt a hatást érjük el, mint tojásfehérjével, de így leglább nem használunk el feleslegesen 1 tojást...).
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük, és megsütjük (a tészta színe mérvadó).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x36

Linzertésztából sosem voltam jó... Ez mindig anyukám reszortja volt! :) Aztán Szilva barátosnémtól megkaptam ezt az alap linzertészta receptet, és azóta még szeretett nagymamám pitéit is überelem! A hangsúly a sertészsíron van! Attól lesz finom, omlós a linzer! Aztán készülhet belőle akár meggyes, cseresznyés, szilvás stb. pite...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Sonkás rántott palacsinta

Mi lehetne jobb egy klasszikus palacsintánál? Hát egy sonkakrémmel megtöltött, ropogós bundában kisütött palacsinta! Készítsük el ezt a klasszikus verziót, majd tálaljuk sok-sok ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!