r
Nosalty Logó

Chrissyke almáspitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chrissyke
Chrissyke almáspitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1659 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1659 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1128.6 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    2187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 6630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elvegyítjük a cukorral, a sütőporral, és a csipet sóval. A maradék hozzávalókkal együtt tésztát gyúrunk, ha kell, lazítjuk még tejföllel (a zsír hozzáadásával lesz igazi linzertésztánk!).
  2. Megpucoljuk a héjától az almákat, és eltávolítjuk a magházukat, majd lereszeljük nagylyukú reszelőn. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal.
  3. A tésztát 2 felé választjuk, az elsőt kinyújtjuk, belehelyezzük a kivajazott, kilisztezett sütőtálba, megszórjuk zsemlemorzsával, belekanalazzuk a tölteléket, a tetejére meg ráhelyezzük a második kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük a tetejét (tejföllel is ugyanazt a hatást érjük el, mint tojásfehérjével, de így leglább nem használunk el feleslegesen 1 tojást...).
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük, és megsütjük (a tészta színe mérvadó).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9485
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Linzertésztából sosem voltam jó... Ez mindig anyukám reszortja volt! :) Aztán Szilva barátosnémtól megkaptam ezt az alap linzertészta receptet, és azóta még szeretett nagymamám pitéit is überelem! A hangsúly a sertészsíron van! Attól lesz finom, omlós a linzer! Aztán készülhet belőle akár meggyes, cseresznyés, szilvás stb. pite...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...