r
Nosalty Logó

Chilis Mac and Cheese

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Chilis Mac and Cheese
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Chilis Mac and Cheese

727
Kalória
43.9g
Fehérje
77.4g
Szénhidrátok
27.1g
Zsír
270.9g
Víz
105.6g
Koleszterin
12.2g
Rost
5.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis Mac and Cheese

Összesen 727 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis Mac and Cheese

Összesen 5809 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis Mac and Cheese

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2917 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 727 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.1 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21988.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    3364 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1149 mg
  • Foszfor
    5455 mg
  • Nátrium
    11357 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

Víz

  • Összesen
    2167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2919 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23333 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 5809 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    682 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

Chilis Mac and Cheese

  1. Olvasszuk meg a vajat egy nagy főzőedényben.
  2. Adjuk hozzá a darált marhahúst, folyamatosan kevergessük, és fehéredésig pároljuk, kb. 5-6 percig.
  3. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük hozzá a konzerves paradicsomot. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a száraz szarvacskát, a vizet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Lefedve főzzük körülbelül 10-12 percig. Ez idő alatt egyszer kavarjuk át.
  5. Mikor már szinte kész (azaz megpuhult a tészta), keverjük hozzá a lecsepegtetett babot és a reszelt sajtot. Utólag ízesítsük, ha szükséges.
  6. Végül letakarva hagyjuk még állni 4-5 percig. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálalhatjuk.
  7. A maradékot légmentesen lezárva, hűtőszekrényben 4 napig tárolhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ez a legtutibb komfort kaja, amit mostanában főztünk – egy edényben készül az egész, és cakkumpakk fél óra alatt megvan. A chilis Mac and Cheese-ről van szó, ami nem más, mint a mexikói chilis bab ötvözve az amerikaiak kedvenc szaftos sajtos tésztájával. A szósz fűszeres, marhahúsos-paradicsomos, és krémesen lágy a sajttól és a tejszíntől, a tészta és a bab pedig arról gondoskodnak, hogy tartalmas és laktató legyen. Gazdag és karakteres ízek keresztezése egy edényben. Kell ennél több?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!