Chapati
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
206
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
823
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
261
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
206
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3424.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 2347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 124.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
823
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1083.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál só
Elkészítés
- A lisztet a sóval és annyi forró vízzel kevertem össze, hogy közepesen kemény legytt atészta.
- Letakarva legalább 20 percig pihentettem.
- Ezután 8-10 db egyenlő részre osztottam, ésmindegyikből gombócot formáltam a két tenyerem között.
- Vastagon lisztezett gyúródeszkán kb. 15-20 cmátmérőjű,kör alakú lepényeket sodortam belőlük.
- Az egyik lángra feltettem egy serpenyőt melegedni, egy másikat pedig meggyújtottam.
- A tésztát először a száraz palacsintasütőbe tettem, és mindkét oldalát 1-2 percig pirítottam, amíg hólyagosodni nem kezd. Ennyi idő alatt a tésztábanlévő víz nagy része elpárolog.
- A serpenyőből kivéve beletetem a nyílt lángba, és gyors mozdulatokkalpárszor megforgattam. Az így képződő pörkanyagok különleges ízt adnak a kenyérnek. A meleg hatására asülő tésztaszépen kettévált, mint a pitakenyér. Megfogtam egy darab vajat, és a kenyerek mindkét oldalát vékonyan bevajaztam.
- Tálalásig letakarvamelegen tartottam.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 59942
- Feltöltés dátuma: 2008. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A chapati (ejtsd: csapáti) az indiai kenyérfélék legegyszerűbbike. Gyakorlatilag liszt és víz keveréke, amit először serpenyőben mindkét oldalán megpirítanak, majd nyilt lángban megsütik. Köretként, illetve különféle krémekkel, salátákkal töltve fogyasztják.