r
Nosalty Logó

Chapati

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Chapati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 823 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval és annyi forró vízzel kevertem össze, hogy közepesen kemény legytt atészta.
  2. Letakarva legalább 20 percig pihentettem.
  3. Ezután 8-10 db egyenlő részre osztottam, ésmindegyikből gombócot formáltam a két tenyerem között.
  4. Vastagon lisztezett gyúródeszkán kb. 15-20 cmátmérőjű,kör alakú lepényeket sodortam belőlük.
  5. Az egyik lángra feltettem egy serpenyőt melegedni, egy másikat pedig meggyújtottam.
  6. A tésztát először a száraz palacsintasütőbe tettem, és mindkét oldalát 1-2 percig pirítottam, amíg hólyagosodni nem kezd. Ennyi idő alatt a tésztábanlévő víz nagy része elpárolog.
  7. A serpenyőből kivéve beletetem a nyílt lángba, és gyors mozdulatokkalpárszor megforgattam. Az így képződő pörkanyagok különleges ízt adnak a kenyérnek. A meleg hatására asülő tésztaszépen kettévált, mint a pitakenyér. Megfogtam egy darab vajat, és a kenyerek mindkét oldalát vékonyan bevajaztam.
  8. Tálalásig letakarvamelegen tartottam.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 59942
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chapati
ze(n)derta 188 recept

A chapati (ejtsd: csapáti) az indiai kenyérfélék legegyszerűbbike. Gyakorlatilag liszt és víz keveréke, amit először serpenyőben mindkét oldalán megpirítanak, majd nyilt lángban megsütik. Köretként, illetve különféle krémekkel, salátákkal töltve fogyasztják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...