Chanel macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
20 db tésztájának hozzávalói
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
0g tintahal0 kcal
Krém hozzávalói
-
12g tehéntúró18 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
8 kcal
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
20 db tésztájának hozzávalói
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
2g tintahal2 kcal
Krém hozzávalói
-
120g tehéntúró176 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
1190
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
20 db tésztájának hozzávalói
-
11.7g tojásfehérje6 kcal
-
28g porcukor109 kcal
-
11.7g mandula69 kcal
-
0.5g tintahal0 kcal
Krém hozzávalói
-
28g tehéntúró41 kcal
-
3.7g citromlé1 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
4.7g vaníliás cukor18 kcal
Összesen
278
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.7 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1647.1 g
-
Cink 314 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 242 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.9 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 179.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 30 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 145 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1190
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.8 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
20 db tésztájának hozzávalói
-
50 g tojásfehérje
-
12 dkg porcukor
Krém hozzávalói
-
12 dkg tehéntúró
-
2 ek citromlé
-
2 ek vaníliás cukor
Elkészítés
20 db tésztájának hozzávalói
- Én mandulaszeletet vásároltam az őrölt mandula elkészítéséhez. A kicsi kávédarálómmal megőröltem. DE! Rövid szünetekkel daráljuk a mandulát, nehogy túlmelegedjen, mert összecsomósodik. Viszont szitálással megoldható ez a probléma is. Mindenképpen szitáljuk át az őrleményt, hogy szép legyen.
- Majd adjunk hozzá 10 dkg átszitált porcukrot.
- A tojásfehérje a másik sarkalatos pont. Én most 4 napig pihentettem a hűtőben az 5 dkg-nyi tojásfehérjét. Körülbelül 2 db tojásból nyerhető ki ez a mennyiség. Biztosan elkészíthető kevesebb pihentetéssel is, de nekem ez vált be. Számtalan recept kering az interneten, de nekem ez vált be néhány praktika egyesítésével. Biztosan felmerül bennetek, hogy mit kezdjetek a tojássárgájával. Gyúrjunk száraztésztát. Én is ezt tettem, és született néhány különlegesség, de legyen erről egy kicsit később szó.
- Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Apránként hozzáadjuk a 2 dkg maradék porcukrot.
- Végül az összekevert 5 dkg őrölt mandulát és a 10 dkg cukrot fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékhez.
- Megfelelő állagúnak kell lenni a végeredménynek, mert különben lapos, elfolyó lesz a tészta. Én további kanál cukorral javítottam az első macaron állagán.
- Habzsákba vagy egyszerű zacskóba (sarkát levágjuk) töltjük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy egy tiszta fém lapra) nyomjunk ki 3 cm átmérőjű köröket. Kicsi halmot nyomunk ki a habzsákból, és felfelé húzzuk végén. Megfelelő távolságra kell elhelyezni a tészta halmocskákat, mert egy picikét elterülnek.
- Kb. 15 perc alatt kb. 150 °C-os sütőben szárítjuk, majd további 5 percig 120°C-on sütjük még. Én folyamatosan figyeltem az állagát. A tetejének szilárdnak kell lennie, és a kicsit "habos" talp is megjelenik az igazi macaronnál.
- Végül hagyjuk teljesen kihűlni a papíron, majd egyesével leválaszthatjuk.
- A krémet teljesen egyszerűen készítjük el. Krémes házi túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Végül citromlével és vaníliás cukorral ízesítjük a krémet. A mostani ötletem egy finom kókuszkrém. De ez még kísérletezésre vár.:-)
- Szépen betöltjük a 2 darab korongot, és kész.
- 2-3 napig eláll töltötten, de töltetlenül lezárt üvegben akár hetekig.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 80202
- Feltöltés dátuma: 2012. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hirtelen kísérletezési vágytól vezérelve alkottam meg ezt a merész süteményt! A vizuális és az ízélmény mindenkit kárpótol a pepecselős munkáért!