adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
100g cékla29 kcal
-
50g bacon197 kcal
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
400g cékla115 kcal
-
200g bacon786 kcal
Összesen
1545
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
56.2g burgonya32 kcal
-
10.1g lilahagyma4 kcal
-
22.5g cékla6 kcal
-
11.2g bacon44 kcal
Összesen
86
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 267.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 75.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3200.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 914 mg
-
Nátrium 1763 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1068.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1545
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
Elkészítés
- A krumplit feltesszük főni.
- Körben zsírjára sütjük a bacont, a kisült zsírban pedig üvegesre sütjük a hagymát. Ha ez kész, hozzákeverjük a céklát is. Átforgatjuk.
- A krumplit leszűrjük, áttörjük. Ha nagyon száraz lenne, lazítsuk egy pici vízzel, legjobb ha a főzővízből egy csészényit megőrzünk erre a célra. Hozzákeverjük a céklás hagymát. Melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 4441
- Feltöltés dátuma: 2012. március 20.
Ajánló
Az igazán vállalkozó kedvűek ruccolával gazdagíthatják.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsci
21 recept
Hollandok imádják - főleg télen - a tört burgonya recepteket (Stampot). A párom is nagyon odavan érte, így mindig próbálkozom új variációkkal... így született ez a recept is. Köretként ajánlom tulajdonképp bármihez.