Castagnaccio-a toszkán gesztenyeliszt torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
429
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2574
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
55.9g gesztenyeliszt180 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
4.5g fenyőmag30 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
27.9g ricotta42 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
2.9g dió19 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
287
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
429
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 96.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4468.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 2992 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 236.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
2574
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg gesztenyeliszt
-
1 tk só
-
4 dkg fenyőmag
-
25 dkg ricotta
-
1 ek cukor
Elkészítés
- A gesztenyeliszthez hideg vizet csorgatunk annyit, hogy az állaga olyan legyen, mint a tejszín. Majd beletesszük az olajat, sót, fenyőmagot és rozmaringlevelet, s elkeverjük benne.
- Egy kiolajozott tortaformába tesszük, s előmelegített sütőben addig sütjük, amíg úgy nem néz ki, mint a csokitorta.
- A ricottát összekeverjük a cukorral, a sütemény tetejére tesszük, majd pirított dióval megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8118
- Feltöltés dátuma: 2012. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Közeledik az időpont, hogy indulok Toszkánába a főzőkurzusra, s úgy látszik, ez az izgalom már áttevődött a konyhámba is :-D.