r
Nosalty Logó

Cantuccini mandulával és cseresznyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Cantuccini mandulával és cseresznyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mandulához

Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mandulához

Összesen 2328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mandulához

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 2328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulához

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a mandulát: a mandulaszemeket pár másodpercre forró vízbe tesszük, majd leszedjük róluk a barna héjat és 100 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kiszárítjuk őket.
  2. Egy serpenyőben átpirítjuk a mandulaszemeket, majd egy másik serpenyőbe tesszük a cukrot, a mézet, és a vizet, és elkezdjük forralni. Mikor forr, visszavesszük a lángot, és addig forraljuk tovább, míg aranybarna nem lesz.
  3. Átforgatjuk benne a mandulaszemeket és sütőpapírra borítjuk, és megvárjuk, míg kihűl.
  4. Amíg kihűl, elkészítjük a tésztát: egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sütőport és a sót.
  5. Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a tojásokat és a reszelt citrom héjat, és két részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  6. A mandulát szétdaraboljuk, megszórjuk kevés fahéjjal és hozzáadjuk a cseresznyével együtt az elkészült tésztához.
  7. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, és hengert formálunk belőle. (Lehetőleg minél magasabbat, mert sütés közben szétterül.)
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és így sütjük kb. 25 percig, amíg szépen feljön, és elkezd pirulni az oldala.
  9. Ezután kivesszük a sütőből, 15 percet hagyjuk hűlni, majd átlósan kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle.
  10. Közben a sütő hőfokát visszavesszük 160 fokra, a felszeletelt sütit pedig újabb sütőpapírra tesszük, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre, hogy száradjanak.
  11. Miután elkészült, rácsra szedjük őket (vagy a talpukra állítjuk), hogy kihűljenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3883
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Vizuális típusúaknak további képek az elkészítésről a blogomon. :) Ebből a mennyiségből kb. 15 keksz lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cantuccini (vagy cantucci) eredetileg a toszkánai Prato városából származik, innen ered másik neve, a biscotti di Prato. A "biscotto" szó (ami olaszul kekszet jelent) utal az elkészítésére is: "kétszer sült", aminek eredményeként egy ropogós, mártogatni való kekszet kapunk. A keksz az eredeti recept szerint mandulával és fenyőmaggal készül mindenféle fűszerezés nélkül, de a modernizált változatokban már gyakorlatilag bármi előfordul a csokoládétól az aszalt gyümölcsökig. Ez is egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető édesség, és száraz helyen tárolva, akár két hétig is teljesen friss és ropogós marad. Már ha olyan sokáig megmarad. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mandulához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...