r
Nosalty Logó

Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

858
Kalória
39.1g
Fehérje
80.3g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
211.4g
Víz
26.9g
Koleszterin
6.9g
Rost
15.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    697 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17582 micro
Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    2541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    845.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3043 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1783 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70328 micro
Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. Felrakunk egy lábosban vizet forrni, egy csipet sóval ízesítjük. Mikor elkezd forrni, belerakjuk a már készre aprított mirelit spenótot, s jó 15 percig főzzük. Mikor kész, leöntjük a vizet róla.
  2. Egy másik lábosban kevés olajon, apróra vágott vöröshagymát pirítunk, s mielőtt kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, vigyázva arra, hogy nehogy odakapjon, mert keserű lesz. Miután kész a hagyma, hozzáadjuk a már kész spenótot, jól elkeverjük, majd a bryndzát is hozzáadjuk. Mikor kész a töltelék, levesszük a tűzről, s elkezdjük megtölteni a Cannellonikat. Jómagam kiskanalat használtam hozzá.
  3. A megtöltött tésztákat egy tűzálló tálba rétegezzük, a maradék tölteléket ráhalmozzuk, s leöntjük a besamelmártással úgy, hogy ellepje. Mikor elkészült, 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre. Tálalásnál még megszórhatjuk ízlés szerint snidlinggel és paprikával.

Besamel mártás

  1. Tejet melegítünk egy lábosban, s hozzáadunk némi babérlevelet. A tejnek nem szabad forrnia, elég ha jó forróra főzzük.
  2. 5 dkg vajat megolvasztunk, majd hozzáadjuk az 5 dkg lisztet, összekeverjük, s fokozatosan hozzáadjuk az előmelegített tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, s egy habverővel csomómentesre habarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretjük a tésztaételeket, s mindig is ki szerettem volna próbálni a Cannellonit. Ez a recept az első ilyen próbálkozásom. A családban sikert aratott, remélem, más is kedvet kap, s belevág.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!