Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelék
-
200g spenót33 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Besamel mártás
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tészta
-
63g cannelloni232 kcal
Összesen
858
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelék
-
800g spenót132 kcal
-
400g juhtúró1132 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Besamel mártás
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tészta
-
250g cannelloni928 kcal
Összesen
3429
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelék
-
27.6g spenót5 kcal
-
13.8g juhtúró39 kcal
-
11.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Besamel mártás
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
34.4g tej19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tészta
-
8.6g cannelloni32 kcal
Összesen
117
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 211.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 697 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 446 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17582 micro
Összesen
858
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.6 g
Zsír
-
Összesen 159.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6191.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 1869 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 633 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 2541 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 845.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3043 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2787 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1783 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32488 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70328 micro
Összesen
3429
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2423 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
0.4 kg juhtúró
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi bors
Besamel mártás
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
1 l tej
-
2 db babérlevél
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet bors
-
1 csipet szerecsendió
Tészta
-
250 g cannelloni
Elkészítés
Töltelék
- Felrakunk egy lábosban vizet forrni, egy csipet sóval ízesítjük. Mikor elkezd forrni, belerakjuk a már készre aprított mirelit spenótot, s jó 15 percig főzzük. Mikor kész, leöntjük a vizet róla.
- Egy másik lábosban kevés olajon, apróra vágott vöröshagymát pirítunk, s mielőtt kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, vigyázva arra, hogy nehogy odakapjon, mert keserű lesz. Miután kész a hagyma, hozzáadjuk a már kész spenótot, jól elkeverjük, majd a bryndzát is hozzáadjuk. Mikor kész a töltelék, levesszük a tűzről, s elkezdjük megtölteni a Cannellonikat. Jómagam kiskanalat használtam hozzá.
- A megtöltött tésztákat egy tűzálló tálba rétegezzük, a maradék tölteléket ráhalmozzuk, s leöntjük a besamelmártással úgy, hogy ellepje. Mikor elkészült, 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre. Tálalásnál még megszórhatjuk ízlés szerint snidlinggel és paprikával.
Besamel mártás
- Tejet melegítünk egy lábosban, s hozzáadunk némi babérlevelet. A tejnek nem szabad forrnia, elég ha jó forróra főzzük.
- 5 dkg vajat megolvasztunk, majd hozzáadjuk az 5 dkg lisztet, összekeverjük, s fokozatosan hozzáadjuk az előmelegített tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, s egy habverővel csomómentesre habarjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5260
- Feltöltés dátuma: 2014. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a tésztaételeket, s mindig is ki szerettem volna próbálni a Cannellonit. Ez a recept az első ilyen próbálkozásom. A családban sikert aratott, remélem, más is kedvet kap, s belevág.