r
Nosalty Logó

Camembert sajt diós panírban, áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 4447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3256.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    346.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1715 mg
  • Nátrium
    2988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 4447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Elkészítés

A sajt panírozásához

  1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk rajta és kész.
  2. A sajtkarikákat elnegyedeljük.
  3. A camembert darabokat duplán panírozzuk (ezáltal biztosítva, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben): először lisztbe, majd csipet sóval ízesített, felvert tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a zsemlemorzsával elkevert darált dióba forgatjuk (az arány: fele morzsa, fele dió legyen).
  4. Serpenyőben (ujjnyi magasan) olajat hevítünk, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük a bundázott sajtdarabkák mindkét felét. Óvatosan forgassuk a sajtot, villát még véletlenül se szúrjunk bele!
  5. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Azon melegében tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 726
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 73354
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 27.

Ajánló

Párolt rizs illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban étteremben minden alkalommal rántott sajtot kértem. Azóta persze felhagytam ezzel a berögzött szokással, de néha azért még megkívánom a rántott sajtot. Ilyenkor készül a bundázott camembert áfonyaszósszal..  

Hozzávalók

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...