r
Nosalty Logó

Camembert sajt diós panírban, áfonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

2224
Kalória
51.3g
Fehérje
127.3g
Szénhidrátok
173g
Zsír
206.9g
Víz
315.2g
Koleszterin
9.4g
Rost
46.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 4447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3256.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    346.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1715 mg
  • Nátrium
    2988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 4447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

A sajt panírozásához

  1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk rajta és kész.
  2. A sajtkarikákat elnegyedeljük.
  3. A camembert darabokat duplán panírozzuk (ezáltal biztosítva, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben): először lisztbe, majd csipet sóval ízesített, felvert tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a zsemlemorzsával elkevert darált dióba forgatjuk (az arány: fele morzsa, fele dió legyen).
  4. Serpenyőben (ujjnyi magasan) olajat hevítünk, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük a bundázott sajtdarabkák mindkét felét. Óvatosan forgassuk a sajtot, villát még véletlenül se szúrjunk bele!
  5. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Azon melegében tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 5 perc

Gyerekkoromban étteremben minden alkalommal rántott sajtot kértem. Azóta persze felhagytam ezzel a berögzött szokással, de néha azért még megkívánom a rántott sajtot. Ilyenkor készül a bundázott camembert áfonyaszósszal..  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!