r
Nosalty Logó

Camamberttel sült burgonya

NS
Camamberttel sült burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

379
Kalória
9.5g
Fehérje
10g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
68.4g
Víz
55.4g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
599.3mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy sütőformát kibélelünk a szalonnacsíkokkal úgy, hogy az oldalára is jusson bőven (a tetejére is jusson, ami a tálaláskor ha megfordítjuk, akkor ez lesz az "alja").
  4. Rápakoljuk a burgonya kb. egyharmad részét, majd borsozzuk.
  5. A burgonya rétegre kerülnek a camembertszeletek, amire megint egy kevés, friss borsot csavarunk.
  6. Utána ugyanígy még egy réteg burgonya borsozva és kicsit megsózva, és még egy réteg camembert következik.
  7. A tetejére kerül az utolsó adag burgonya (megborsozva), majd ráhajtjuk a szalonnát.
  8. A sütőforma tetejét letakarjuk folpack-kal, majd az egészet becsomagoljuk alufóliába, és a sütőben egy órát sütjük.
  9. Majd kivesszük a sütőből, leszedjük az alufóliát (a folpack-kal együtt, ami ráolvad az alufóliára), és hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük minimum 5-6 órára.
  10. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, egy deszkára borítjuk, (az a lényeg, hogy egybe jöjjön ki belőle!), és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy újabb hideg vendégváróval bővült a repertoárunk. Ez egy olyan recept, melyet csak előre lehet elkészíteni.  Érdemes előző nap elkészíteni, de minimum 5-6 órát hűtőben kell tartani, hogy összeérjen/összehűljön.  Ha nagyobb vendégség várható vagy nagyobb étkűek, érdemes dupla adagot készíteni, de akkor a sütési idő is duplázódik!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...