r
Nosalty Logó

Búrkifli Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Búrkifli Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 3818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 3818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a citromlével, de amikor már kezd hab állaga lenni, fokozatosan hozzáadjuk a kétféle cukrot is.
  2. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 12 dkg darált diót.
  3. A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd három részre osztjuk, a diós habot egy habzsák segítségével az egyik szélére nyomjuk, a másik szélét tojássárgájával megkenjük.
  4. Ezután óvatosan feltekerjük, darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tejes tojássárgájával lekenjük, darált dióval megszórjuk.
  5. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben, kb 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4066
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Tipp: a leveles tészták többféle kiszerelésben kaphatók, amit én használtam, abban 4 tömb volt, kb 40 centiméter hosszúságúra nyújtottam, és egy kicsit kiszélesítettem, 16 db lett belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Búrkifli Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Isteni finom, habkönnyű állagú, a gyerekkoromat idéző sütemény.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...