Burgundi kacsamell pirított gombával és lapcsánkával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
267g kacsamell360 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1446
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
800g kacsamell1080 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
4333
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
35.2g kacsamell48 kcal
-
26.4g burgonya15 kcal
-
11g csiperkegomba2 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
6.6g vörösbor6 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
11.2g napraforgó olaj99 kcal
Összesen
190
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 106.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1330.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 468 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
1446
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.8 g
Zsír
-
Összesen 319.3 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3990.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 2392 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1403.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 829 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 546 micro
Összesen
4333
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
2 db kacsamell
-
6 közepes db burgonya
-
250 g csiperkegomba
-
2 db tojás
-
1.5 ek tejföl
-
3 evőkanál finomliszt
-
1.5 dl vörösbor
-
2 ek cukor
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A tisztított kacsamell bőrét éles késsel hálózzuk be (vágjunk négyzetrácsot a bőrbe).
- A húsát sózzuk, borsozzuk, majd fél órát pihentessük.
- Addig készítsük el a lapcsánkát: a burgonyát reszeljük le nagylukú reszelőn, majd a vizet kinyomkodva tegyük a reszeléket egy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, lisztet, és a tejfölt, majd sózzuk és jól keverjük össze. Amennyiben túlságosan híg, adjunk még liszet hozzá, ha túl kemény, akkor pedig még egy tojást üssünk a tálba.
- Egy serpenyőben forrósítsunk minimális olajat, és evőkanál segítségével formázzunk féltenyérnyi korongokat, majd süssük mindkét oldalát pirosra. Ha kész tegyük félre, majd folytassuk a sütést, amíg el nem fogy a tészta.
- A kacsamelleket tegyük egy tiszta (zsiradék nélküli), forró serpenyőbe, bőrös felével lefelé. Süssük pirosra, majd fordítsuk meg, és tegyük ezt a húsos oldalával is. Ezután tegyük serpenyőstől180 fokos előmelegített sütőbe, és süssük tovább 12 percig.
- Ha a hús elkészült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre pihenni egy tányérba. A visszamaradt zsír jó részét öntsük egy edénybe, annyi maradjon a serpenyőben, amennyi a cukrot felveszi.
- Karamellizáljuk a cukrot, majd öntsük fel a borral, valamint a húsokból kifolyt pecsenyelével, és forraljuk ki. Ha az alkohol elpárolgott, kevés keményítőt oldjunk fel vízben, majd adjuk hozzá folyamatosan kevergetve, amíg mártás sűrűségű nem lesz.
- Közben forrósítsunk bő olajat, és a lapcsánkákat süssük aranybarna színűre.
- Egy serpenyőben forrósítsunk a maradék zsírból egy keveset, és a gombákat pirítsuk meg nagy lángon. Ízlés szerint a sütés befejezése előtt egy kevés fokhagymát is adhatunk mellé.
- A kacsamelleket szeleteljük rézsútosan, majd tálaljuk a lapcsánkával, a mártással, és a gombákkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 24874
- Feltöltés dátuma: 2011. január 27.
Ajánló
A gomba miatt inkább ebéd, mint vacsora. Köretnek adhatunk mellé a lapcsánka helyett krokettet, burgonyafánkot, hercegnő burgonyát stb. A kacsamell "rozéra" (médium) sütve az igazi, de valaki teljesen átsülve kedveli. Ebben az esetben a sütési idő 15 perc.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Kornél
167 recept
A story csak annyi, az ember mindig kísérletezik valamivel, ez pedig egy jól sikerült kísérlet. :)))