Burgonyás pogi Miss Sweetly konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Sweetly
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
63g burgonya36 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
14g tojás17 kcal
Összesen
746
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
746
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 214.6 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1229.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 292.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1865 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 1832 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
2985
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
347
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A burgonyát megtisztítjuk, megpucoljuk, megfőzzük, burgonyanyomón áttörjük.
- Ha az áttört burgonya kihűlt, a vajjal, liszttel és 1 tojással, sóval összegyúrjuk, és kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk, háromszorosan összehajtva.
- A tésztát hideg helyen (hűtőben) 1-2 órán át pihentetjük.
- Majd a hűtőből kivesszük, lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtjuk 1 cm vastagságúra.
- Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle, majd éles késsel tetejüket megrácsozzuk, és egy felvert tojással kenjük meg. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. (Ha nincs sütőpapír otthon, akkor kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.)
- Előmelegített, forró sütőben 190 fokon pirosra sütjük. (A pogácsát nem szabad lassan sütni, mert kiszárad).
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 31091
- Feltöltés dátuma: 2012. október 21.
Ajánló
Gulyásleves mellé kínálva is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Sweetly
97 recept
Ez a burgonyás pogácsa recept Horváth Ilona szakácskönyvéből való. Rendkívül egyszerű és (a pihentetést leszámítva) gyors recept, az eredmény pedig nagyon finom. Ha ez a pogácsa van itthon, reggel ezzel kezdem a napom, napközben is szívesen fogyasztom, amíg nincs kész az ebéd, és este tévézés közben is nagyon jólesik. Tehát addig csipegetjük, amíg egy morzsa sem marad. Mindenkinek ajánlom!