Burgonyapuding fokhagymás gombás raguval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Burgonyapuding
-
200g burgonya116 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tej22 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
Gombás ragu
Összesen
429
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Burgonyapuding
-
400g burgonya231 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g tej45 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
Gombás ragu
Összesen
860
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Burgonyapuding
-
34.3g burgonya20 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.3g füstölt sajt14 kcal
Gombás ragu
Összesen
74
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 714.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 381.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
429
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1429.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 763.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
860
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Burgonyapuding
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük.
- A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét, és krumpli nyomón áttörjük. A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk.
- A muffin sütőformát olajjal vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával, és 8 db formába kanalazzuk.
- 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Gombás ragu
- Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1860
- Feltöltés dátuma: 2015. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
A neten láttam a receptet, Judit konyhájában. Nagyon finom lett. Több alkalommal kerül majd asztalunkra. A köret is fenséges.