r
Nosalty Logó

Burgonyapuding fokhagymás gombás raguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Burgonyapuding fokhagymás gombás raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyapuding

Gombás ragu

Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyapuding

Gombás ragu

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyapuding

Gombás ragu

Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Burgonyapuding

Gombás ragu

Elkészítés

Burgonyapuding

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét, és krumpli nyomón áttörjük. A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk.
  3. A muffin sütőformát olajjal vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával, és 8 db formába kanalazzuk.
  4. 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Gombás ragu

  1. Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1859
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A neten láttam a receptet, Judit konyhájában. Nagyon finom lett. Több alkalommal kerül majd asztalunkra. A köret is fenséges.

Hozzávalók

Burgonyapuding

Gombás ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...