r
Nosalty Logó

Burgonyapelyhes omlós vajas pogácsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Burgonyapelyhes omlós vajas pogácsa
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

440
Kalória
7.8g
Fehérje
43g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
32.7g
Víz
127g
Koleszterin
1.8g
Rost
1.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6957.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    4896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a burgonyapehellyel, a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, az 1 db tojássárgáját, végül a tejfölt is. Összegyúrjuk, és letakarva kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 5 mm vastag, téglalap alakúra, feltekerjük, mint a piskótatekercset, és a kapott rudat kettéhajtjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és 15 percig ismét kelesztjük. Ezt a műveletet még kétszer elvégezzük.
  3. A hajtott, kelesztett tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, és sütőpapíros tepsire helyezzük. (A leeső tésztát összegyúrjuk, újból kinyújtjuk, szaggatjuk.) A tetejüket lekenjük az átkevert tojássárgájával, és ízlés szerint megszórjuk köménymaggal.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon ajánlom levesek kísérőjeként, egy kirándulásra, vagy csak úgy eszegetni. Igazán omlós finomság.  Az állaga még másnap is olyan, mint a frissen sütötté.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!