r
Nosalty Logó

Bundázott kínai csirkemell szecsuáni mártásban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bundázott kínai csirkemell szecsuáni mártásban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

1494
Kalória
35.3g
Fehérje
30.2g
Szénhidrátok
136.8g
Zsír
148.9g
Víz
253g
Koleszterin
2.3g
Rost
3.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3833.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    2516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Elkészítjük a pácot: a hagymát kockára vágjuk, hozzáadjuk a szójaszószt, vodkát és a borsot, a gyömbért, majd botmixerrel pürésítjük. Ebbe a masszába beletesszük a kockára vágott csirkemell darabokat. Legalább fél órát állni hagyjuk, de minél tovább van a pácban, annál omlósabb lesz a hús.
  2. A bundához a tojásokat összekeverjük a liszttel, sóval, és egy sűrű masszát kell kapnunk. Ha nagyon sűrű, pici tejjel lazíthatjuk, de a palacsintatésztánál legyen sűrűbb.
  3. A csirkéről picit leitatjuk a pácot egy papírtörlővel, és már forgathatjuk is bele a bundába. A legegyszerűbb kézzel csinálni. És aztán mehetnek is a a felforrósított olajba. Két részletben kisütjük, papírtörlőre szedjük.
  4. Amíg az olaj leitatódik a csirkéről, a szecsuáni mártást egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, és átmelegítjük. Beleszórjuk a bundázott csirkedarabokat, és együtt még pár percig rotyogtatjuk.
  5. Rizzsel tálaljuk, nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Valami kínaira vágytam, de drágának találtam a közeli gyorséttermet. Volt otthon csirkemell és halfilé (a halból készült étel receptje is idekerül hamarosan), vettem egy mártást, és már készült is a finom ebéd. A párom kapta ezt  a csirkés változatot, én magamnak hallal készítettem, bunda nélkül. Így féláron megúsztuk az ebédet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!