r
Nosalty Logó

Bundázott kínai csirkemell szecsuáni mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bundázott kínai csirkemell szecsuáni mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3833.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    2516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. Elkészítjük a pácot: a hagymát kockára vágjuk, hozzáadjuk a szójaszószt, vodkát és a borsot, a gyömbért, majd botmixerrel pürésítjük. Ebbe a masszába beletesszük a kockára vágott csirkemell darabokat. Legalább fél órát állni hagyjuk, de minél tovább van a pácban, annál omlósabb lesz a hús.
  2. A bundához a tojásokat összekeverjük a liszttel, sóval, és egy sűrű masszát kell kapnunk. Ha nagyon sűrű, pici tejjel lazíthatjuk, de a palacsintatésztánál legyen sűrűbb.
  3. A csirkéről picit leitatjuk a pácot egy papírtörlővel, és már forgathatjuk is bele a bundába. A legegyszerűbb kézzel csinálni. És aztán mehetnek is a a felforrósított olajba. Két részletben kisütjük, papírtörlőre szedjük.
  4. Amíg az olaj leitatódik a csirkéről, a szecsuáni mártást egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, és átmelegítjük. Beleszórjuk a bundázott csirkedarabokat, és együtt még pár percig rotyogtatjuk.
  5. Rizzsel tálaljuk, nagyon finom.
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 59906
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami kínaira vágytam, de drágának találtam a közeli gyorséttermet. Volt otthon csirkemell és halfilé (a halból készült étel receptje is idekerül hamarosan), vettem egy mártást, és már készült is a finom ebéd. A párom kapta ezt  a csirkés változatot, én magamnak hallal készítettem, bunda nélkül. Így féláron megúsztuk az ebédet!

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A bundához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...