r
Nosalty Logó

Bundás hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kathy55
Bundás hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3551 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 889 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4336 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    366 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 3551 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd besózzuk.
  2. A tojást a tejjel, tejföllel, ételízesítővel, borssal, reszelt fokhagymával és a zsemlemorzsával alaposan simára keverjük (én robotgéppel kevertem össze).
  3. Ezután annyi lisztet keverünk bele, hogy egy jó sűrű palacsintatésztához hasonló masszát kapjunk.
  4. Sütéshez az olajat felforrósítjuk, a húsokat a masszába forgatjuk (a felesleget hagyjuk lecsepegni), és megsütjük mint a rántott húst. Bármilyen körethez nagyon finom.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5059
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kathy55 17 recept

Jó ropogós a külseje, de a férjem úgy nem szereti, és ő adta azt a tippet (anyukája úgy csinálja), hogy a még forró sült húst egy pillanatra mártsuk vízbe, és ettől meg fog puhulni (rántott húsnál is). De aki szereti ropogósan, annak jó lesz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...