Bulgur pilavi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
11g vaj75 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7 kcal
-
75g bulgur257 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
347
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
21g vaj151 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
13 kcal
-
150g bulgur513 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
693
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3.3g vaj24 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
2.5g sűrített paradicsom2 kcal
-
23.7g bulgur81 kcal
-
63.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
110
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 232.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
347
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 898.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 464.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
693
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 728 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
1.5 ek vaj
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
150 g bulgur
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a vajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és további 2-3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az átmosott bulgurt, és további 1-2 percig pirítjuk.
- Felöntjük a vízzel, sóval ízesítjük, felfőzzük. Félig lefedve, alacsony hőmérsékleten főzzük, kb. 15-20 percig, míg teljesen magába szívja a vizet.
- Levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk kb. 10-15 percet állni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 426
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 41353
- Feltöltés dátuma: 2017. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű és finom köret a török konyhából. Az üvegesre dinsztelt hagymához adhatunk 1-2 darab kockákra vágott TV paprikát is.