r
Nosalty Logó

Brownie Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Brownie Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3116.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2457 micro
Összesen 4403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét lágy habbá verjük.
  2. A vajat és 20 dkg csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a tojássárgájához keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét, a lisztet, végül a durvára tört mandula felét.
  3. Sűtőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tetejére dobáljuk a maradék csokoládét és mandulát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen (vagy alul-felül sütésen: 175 fokon) 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23780
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brownie Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Stahl Judittól láttam ezt a sütit elkészíteni. Szeretem a receptjeit, nekem mindig sikereim voltak, ha tőle származó receptet választottam. Most munkahelyi búcsúzásként sütöttem meg ezt a süteményt. Remélem, kellemes emlék maradok a kollégák emlékében. Kíváncsi vagyok, Jucika kolléganőm véleményére, akinek egyik kedvence ez. Ugyanezt készítette nekem, mikor odamentem dolgozni, és felköszöntöttek a születésnapomon. Vajon eszébe jut ez, míg az én sütimet majszolgatja?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...