Brownie 8. - mandulás, vaníliás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
722
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
4329
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
442
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
722
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 262.1 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3369.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 592 mg
-
Foszfor 1554 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.3 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 163.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 1440 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 809 micro
Összesen
4329
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
442
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
-
15 dkg csokoládé
-
18 dkg vaj
-
3 db tojás
-
1 csipet só
Elkészítés
- A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a kristálycukrot és a sót.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a mandulával.
- A csokoládés masszához keverjük egyenként a tojásokat, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztes keveréket.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és készre sütjük.
- Kihűlés után legalább egy éjszakát hűvös helyen pihentessük, (így jól összeérnek az ízek), majd ezt követően szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18x26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16510
- Feltöltés dátuma: 2010. december 01.
Ajánló
Karácsonyra is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Bevallom, eddig nem sütöttem ezt a klasszikus amerikai süteményt, a brownie-t. Hétvégén vendégségbe készültem, és a gyerekeknek kedveskedtem ezzel a sütivel. Úgy láttam, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagy kedvvel fogyasztották:) A klasszikus brownie receptet vettem alapul, picit módosítottam rajta (pici kakaópor is, kevesebb cukor, kesudió helyet mandula került bele). Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel, bár nekem picit tömény ez a sütemény, de nagyon finom. Sütésben kevésbé jártasak is hozzáfoghatnak:).