r
Nosalty Logó

Brownie 6. -vaj nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Brownie 6. -vaj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 466 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt (kb. 4-es fokozat), és kivajazzuk a hőálló tálat.
  2. Felkockázzuk a csokit, és feldaraboljuk a diót.
  3. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaó, dió, csoki).
  4. A tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, a sót, majd az olívaolajat.
  5. A tojásos keveréket a szárazanyaghoz öntjük, és alaposan összekeverjük.
  6. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tálban.
  7. Megsütjük, hogy a teteje ropogós legyen, a közepe lágyabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 59531
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Érdemes jó minőségű étcsokoládét választani (maximum 70%-ig finom ebben a süteményben). A tészta sűrű, ragacsos, ezért nedves kanállal egyszerűbb egyenletesen elteríteni a tálban. Lehet a tetejére tenni diót egyben vagy darabolva, de el is lehet hagyni. Lehet készíteni kávés verziót, ez esetben dió helyett 0,5 dl erős kávét keverjünk a masszába. Készíthető kakaó helyett karobporral is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ezt a süteményt csak hallomásból ismertem, aztán hol volt, hol nem volt, egy gyönyörű, hűvös, de szikrázó napos délután London utcáin sétálgatva felütötte fejét az éhség-rémség. Szerencsére nem sokáig kellett keresgélni, megpillantottuk az egyik kedvenc étel-lánc üzletét, betértünk melegedni és ebédelni. Bár nem emlékeztem rá, hogy korábban kínáltak volna, most mégis megakadt a szemem a gőzölgő, illatozó leveseken, és ezzel el is dőlt a sorsom. A "főétel" óriási adagban már a kezemet melegítette, amikor férjecske mellé léptem a kasszához, és mit láttam? Egyesével csomagolt, malomkerék méretű brownie-k kacsintgattak rám, és győzködtek, hogy a leves mellé tökéletesen illenek az ebéd zárásaként. Azóta is az a verzió a kedvencem, de hiányát ma már saját recepttel is tudom enyhíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...