Brokkolis hajdina
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1908
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 158.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1077 micro
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3933.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 1027 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 619 mg
-
Foszfor 1515 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 633.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 732 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 321 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 629 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1202 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4307 micro
Összesen
1908
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, a krumplit megpucoljuk és felkarikázzuk. A hajdinát (és a zöldségeket is) megmossuk.
- A hajdinát az olajon pár percig pirítjuk. Utána felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- A brokkolita burgonyával szintén megfőzzük sós vízben (ne főzzük teljesen puhára, csak olyan roppanósra).
- Közben a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölhöz, amit sóval, borssal is finomítunk. A sajtot is lereszeljük.
- Egy tűzálló edényt kivajazunk. Amikor minden megfőtt összekavarjuk és beletesszük az edénybe. Ráöntjük az ízesített tejfölt, megszórjuk a sajttal.
- Közepesen meleg sütőben átsütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22353
- Feltöltés dátuma: 2011. április 02.
Ajánló
A hajdinának kiemelkedően magas a rosttartalma. Ha rendszeresen esszük elkerülhetjük a székrekedést, a vastag-és végbél daganatos betegségeit. Vénás betegségek, magas vérnyomás kiegészítő kezeléseként ajánlott rendszeresen enni belőle. Fogyókúrázók is ehetik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Most sincs nagy történet. Volt egy brokkoli a hűtőben, de nem akartam a szokásosakat készíteni belőle. (szokásosak nálunk=krémleves, tészta) Húst is lehet tenni bele, ha valakinek ez így túl könnyű.