r
Nosalty Logó

Brokkolis batyu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Brokkolis batyu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

385
Kalória
13.8g
Fehérje
41.8g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
135.1g
Víz
130.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
5.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1821 micro
Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2062 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    540.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1053 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3457 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7284 micro
Összesen 1538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés közben sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és hűlni hagyjuk.
  2. Közben a tisztított brokkoli szárát kis kockákra vágjuk, a rózsáit kisebb darabokra szedjük.
  3. Majd enyhén sós és egy késhegynyi szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe rakjuk, az újraforrástól számítva pár perc alatt enyhén roppanósra főzzük.
  4. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt tejmártást simára keverjük a tojásokkal, és beleforgatjuk a szintén kihűlt brokkoli darabokat.
  6. Három réteslapot egymásra fektetünk egy kissé nedves konyharuhán, egy csíkban kevés zsemlemorzsával megszórjuk, majd ráhalmozzuk a fele brokkolis masszánkat, a két végét kissé behajtva feltekerjük.
  7. Ezután ízlés szerinti darabokra vágjuk, és 170-180 fokra felhevített, bő olajban megsütjük. Papírtörlőre szedve a felesleges olajat leitatjuk róla.
  8. A másik rúddal ugyanígy járunk el.
  9. Tejföllel tálaljuk, köretnek is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ezt az ősrégi, kissé elfelejtett receptemet a családom kívánságára elővettem, mivel ez nagy kedvenc volt nálunk, és bizony már az idejét sem tudom megmondani, mikor készítettem utoljára. Csak ajánlani tudom, mert nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!