r
Nosalty Logó

Brokkolis batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Brokkolis batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1821 micro
Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2062 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1053 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3457 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7284 micro
Összesen 1538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés közben sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és hűlni hagyjuk.
  2. Közben a tisztított brokkoli szárát kis kockákra vágjuk, a rózsáit kisebb darabokra szedjük.
  3. Majd enyhén sós és egy késhegynyi szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe rakjuk, az újraforrástól számítva pár perc alatt enyhén roppanósra főzzük.
  4. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt tejmártást simára keverjük a tojásokkal, és beleforgatjuk a szintén kihűlt brokkoli darabokat.
  6. Három réteslapot egymásra fektetünk egy kissé nedves konyharuhán, egy csíkban kevés zsemlemorzsával megszórjuk, majd ráhalmozzuk a fele brokkolis masszánkat, a két végét kissé behajtva feltekerjük.
  7. Ezután ízlés szerinti darabokra vágjuk, és 170-180 fokra felhevített, bő olajban megsütjük. Papírtörlőre szedve a felesleges olajat leitatjuk róla.
  8. A másik rúddal ugyanígy járunk el.
  9. Tejföllel tálaljuk, köretnek is nagyon finom.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2106
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Ajánló

Tipp: csak akkor állítsuk össze a tekercseket, ha már kellően meleg az olaj. Én fritőzben sütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis batyu
Katharosz 499 recept

Ezt az ősrégi, kissé elfelejtett receptemet a családom kívánságára elővettem, mivel ez nagy kedvenc volt nálunk, és bizony már az idejét sem tudom megmondani, mikor készítettem utoljára. Csak ajánlani tudom, mert nagyon finom!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...