Brokkoli- és sárgarépapuding
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Il-di.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A brokkolipudinghoz
-
63g brokkoli13 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
16g főzőtejszín20 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A sárgarépapudinghoz
-
63g sárgarépa23 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
16g főzőtejszín20 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
A tejszínmártáshoz
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
256
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A brokkolipudinghoz
-
500g brokkoli104 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A sárgarépapudinghoz
-
500g sárgarépa182 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
A tejszínmártáshoz
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2058
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A brokkolipudinghoz
-
24.3g brokkoli5 kcal
-
1.5g vaj10 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A sárgarépapudinghoz
-
24.3g sárgarépa9 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
A tejszínmártáshoz
-
24.3g főzőtejszín32 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
100
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 180.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 1944 micro
-
β-karotin 4781 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
256
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 164.1 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4199.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1241 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1475 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1440.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5337 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 384 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 1492 micro
-
α-karotin 15549 micro
-
β-karotin 38245 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 6393 micro
Összesen
2058
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 757 micro
-
β-karotin 1861 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
A brokkolipudinghoz
-
50 dkg brokkoli
-
3 dkg vaj
-
1.3 dl főzőtejszín
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
A sárgarépapudinghoz
-
50 dkg sárgarépa
-
4 dkg vaj
-
1.3 dl főzőtejszín
-
2 db tojás
-
1 csipet gyömbérpor
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
A tejszínmártáshoz
-
5 dl főzőtejszín
-
1 szál rozmaring
-
1 csipet só
Elkészítés
A brokkolipudinghoz
- Brokkolipuding: brokkoli virágát rózsáira szedjük. Vastag szárát megszabadítjuk a külső fás résztől, és azt is feldaraboljuk.
- Teflon serpenyőben vajjal és kevés vízzel megpároljuk. Amikor megpuhult, áttöltjük egy fazékba, és hozzáadva a tejszínt még forralunk egyet rajta. Hozzáadjuk a tojásokat, és botmixerrel pépesítjük. Sózzuk és fűszerezzük.
- Kivajazott formákba töltjük, alulról megütögetjük, hogy elsimuljon. Tepsibe fél liter vizet töltünk, és belerakosgatjuk a megtöltött formákat. Előmelegített sütőben gőzöljük.
- Tányérra borítva tejszínmártással tálaljuk.
- Mártás készítése: tejszínt beízesítjük, beletesszük a rozmaringot is, és 10percig főzzük. A sót apránként adagoljuk, könnyen elsózható! Akkor jó ízű, ha érezni a sót, de mégis egy kicsit édeskés marad.
- A sárgarépapuding ugyanúgy készül, mint az előző.
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6111
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Ajánló
A maradék zöldségpudingot, amihez esetleg már nem jutott mártás, javaslom fokhagymás pirítósra kenve fogyasztani reggelire, vacsorára vagy tízóraira. Vörösborral fogyasztva egyenesen isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Il-di.
33 recept
Akik szeretik a zöldséges ételeket imádni fogják. Melegen ajánlom mindenkinek, szó szerint és átvitt értelemben is! :)