r
Nosalty Logó

Brokkoli- és sárgarépapuding

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Brokkoli- és sárgarépapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Összesen 2058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Összesen 100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1944 micro
  • β-karotin
    4781 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4199.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5337 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1492 micro
  • α-karotin
    15549 micro
  • β-karotin
    38245 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6393 micro
Összesen 2058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    757 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Elkészítés

A brokkolipudinghoz

  1. Brokkolipuding: brokkoli virágát rózsáira szedjük. Vastag szárát megszabadítjuk a külső fás résztől, és azt is feldaraboljuk.
  2. Teflon serpenyőben vajjal és kevés vízzel megpároljuk. Amikor megpuhult, áttöltjük egy fazékba, és hozzáadva a tejszínt még forralunk egyet rajta. Hozzáadjuk a tojásokat, és botmixerrel pépesítjük. Sózzuk és fűszerezzük.
  3. Kivajazott formákba töltjük, alulról megütögetjük, hogy elsimuljon. Tepsibe fél liter vizet töltünk, és belerakosgatjuk a megtöltött formákat. Előmelegített sütőben gőzöljük.
  4. Tányérra borítva tejszínmártással tálaljuk.
  5. Mártás készítése: tejszínt beízesítjük, beletesszük a rozmaringot is, és 10percig főzzük. A sót apránként adagoljuk, könnyen elsózható! Akkor jó ízű, ha érezni a sót, de mégis egy kicsit édeskés marad.
  6. A sárgarépapuding ugyanúgy készül, mint az előző.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6119
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

A maradék zöldségpudingot, amihez esetleg már nem jutott mártás, javaslom fokhagymás pirítósra kenve fogyasztani reggelire, vacsorára vagy tízóraira. Vörösborral fogyasztva egyenesen isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akik szeretik a zöldséges ételeket imádni fogják. Melegen ajánlom mindenkinek, szó szerint és átvitt értelemben is! :) 

Hozzávalók

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...