Brokkoli Carbonara á la I.l.d.k.ó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
647
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3872
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1568 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
647
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 182.3 g
Zsír
-
Összesen 151.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9408.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 2575 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 2176 mg
-
Nátrium 3842 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 538.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1436 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 327 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 434 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1463 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 1286 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 1760 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5225 micro
Összesen
3872
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit és a tésztát megfőzzük. Majd amikor készen vannak, leszűrjük őket. A brokkolit apróra vágjuk, a tésztát egy nagyobb edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a brokkolit.
- Carbonara szósz: 3 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, majd megpirítjuk rajta a felkockázott gépsonkát. Belekeverjük az alapport, és felöntjük 2,5 dl tejjel. A forrástól számított 1-2 percig főzzük. Ráöntjük a brokkolis tésztára, és jól összekeverjük. Margarinnal kikent tepsibe öntjük.
- Sajtszósz: 2 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, majd belekeverjük az alapport, és felöntjük 2,5 dl tejjel. A forrástól számított 1-2 percig főzzük.
- Ráöntjük a brokkolis tésztára, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6623
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mostanság szerettem meg igazán a brokkolit, és ez így gondolatban megszületve könnyű ételnek tűnt. Valóban az, és nagyon finom lett. :)