r
Nosalty Logó

Brokkoli bolognese á la I.l.d.i.k.o

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkoli bolognese á la I.l.d.i.k.o
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11361.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    6343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1397 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3941 micro
Összesen 3631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát és a brokkolit készre főzzük, majd leszűrjük őket. A tésztát egy tálba öntjük, a brokkolit apróra vágjuk, és a tésztához adjuk.
  2. A bolognai alapport összekeverjük a 4 dl tejszínnel.
  3. A darált húst zsíron megpirítjuk, majd leöntjük a "bolognai tejszínnel", és összeforraljuk.
  4. Ráöntjük a brokkolis tésztára, jól összekeverjük, majd tepsibe öntjük.
  5. A tetejét megszórjuk sajttal, előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2988
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A múltkor már raktam fel egy brokkolis receptet, de az carbonara stílusú volt. Mivel mostanában nagyon rákaptam a brokkolira, így ezen alkalommal bolognai stílusban készítettem. A carbonarással nem tudtam betelni, de ez is finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...