Brioche suisse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
m_krisztike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához (kb 8-10 csigához)
-
88g finomliszt319 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2g só0 kcal
-
6 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
5g tej3 kcal
-
41g vaj296 kcal
Töltelékhez
-
63g tej35 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
10 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
1075
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához (kb 8-10 csigához)
-
350g finomliszt1274 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
7g só0 kcal
-
23 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tej11 kcal
-
165g vaj1183 kcal
Töltelékhez
-
250g tej140 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
76 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
4292
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához (kb 8-10 csigához)
-
26.4g finomliszt96 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
1.5g tej1 kcal
-
12.5g vaj89 kcal
Töltelékhez
-
18.9g tej11 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
7.6g mazsola23 kcal
-
7.6g étcsokoládé41 kcal
Összesen
326
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1386.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
1075
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.9 g
Zsír
-
Összesen 203.3 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5546.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1219 mg
-
Nátrium 3156 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 535.9 g
-
Cukor 216 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 219.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1550 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 1521 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1263 micro
Összesen
4292
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
Tésztához (kb 8-10 csigához)
-
350 g finomliszt
-
30 g cukor
-
1 tk só
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
2 ek tej
Töltelékhez
-
5 g vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
20 g vaníliás pudingpor
-
5 g finomliszt
-
100 g mazsola
-
100 g étcsokoládé
Elkészítés
Tésztához (kb 8-10 csigához)
- A tésztához a liszteta cukorral, a sóvalés az élesztővelösszekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Jól átgyúrjuk. Végülhozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat. A masszát 10-15 percig folyamatosan dagasszuk. Nem baj, ha a végén még ragadós a tésztánk, az a lényeg, hogy az állaga sima legyen.
- Letakarjuka tésztát egy konyharuhával, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk 1-1,5 órát.
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
- Közepes lángon felmelegítjük a tejet a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a pudingport, a tojások sárgájátés a lisztet, majd folyamatosan keverjük addig, amíg a krém jól besűrűsödik.
- A tésztát a pihentetés után 4-5 mm-re vastagságúra, éstéglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vaníliás töltelékkel, megszórjuk ízlés szerint (rumos tejbe áztatott) mazsolával, illetve az apró kockára vágott étcsoki darabkákkal (az eredeti receptben a nyújtás után még 1 órás hűtőszekrényben való pihentetés szerepelt, én viszont ezt időhiány miatt ki szoktam hagyni).
- A tésztát óvatosan feltekerjük, majd éles késsel kb. 2 centi vastagságú csigákat vágunk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük(a tetejüket megkenhetjük tojásfehérjével).Én a tetejére szoktam tenni még pár szemextra csokidarabot.:)
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4999
- Feltöltés dátuma: 2013. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
m_krisztike
2 recept
Franciaországban leltem rá, majd Brüsszelben sikerült megkóstolnom ezt a mazsolás, pudingos, csokidarabos csigát. Bár egy kicsit időigényes, de mindenképpen érdemes kipróbálni!:)