r
Nosalty Logó

Brioche suisse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
m_krisztike
Brioche suisse
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Összesen 1075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Összesen 4292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    3156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához (kb 8-10 csigához)

  1. A tésztához a liszteta cukorral, a sóvalés az élesztővelösszekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Jól átgyúrjuk. Végülhozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat. A masszát 10-15 percig folyamatosan dagasszuk. Nem baj, ha a végén még ragadós a tésztánk, az a lényeg, hogy az állaga sima legyen.
  2. Letakarjuka tésztát egy konyharuhával, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk 1-1,5 órát.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  4. Közepes lángon felmelegítjük a tejet a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a pudingport, a tojások sárgájátés a lisztet, majd folyamatosan keverjük addig, amíg a krém jól besűrűsödik.
  5. A tésztát a pihentetés után 4-5 mm-re vastagságúra, éstéglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vaníliás töltelékkel, megszórjuk ízlés szerint (rumos tejbe áztatott) mazsolával, illetve az apró kockára vágott étcsoki darabkákkal (az eredeti receptben a nyújtás után még 1 órás hűtőszekrényben való pihentetés szerepelt, én viszont ezt időhiány miatt ki szoktam hagyni).
  6. A tésztát óvatosan feltekerjük, majd éles késsel kb. 2 centi vastagságú csigákat vágunk.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük(a tetejüket megkenhetjük tojásfehérjével).Én a tetejére szoktam tenni még pár szemextra csokidarabot.:)
  8. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4997
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
m_krisztike 2 recept

Franciaországban leltem rá, majd Brüsszelben sikerült megkóstolnom ezt a mazsolás, pudingos, csokidarabos csigát. Bár egy kicsit időigényes, de mindenképpen érdemes kipróbálni!:)

Hozzávalók

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...