Brazildiós-rozslisztes shortbread
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
219
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
125g brazil dió - paradió824 kcal
-
175g rozsliszt611 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
125g vaj896 kcal
Összesen
2621
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
524
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 3.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
219
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 187.9 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4655.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 2423 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 583 mg
-
Foszfor 1330 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 855 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
2621
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 485 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 8.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
524
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük.
- A darált brazil diót, rozslisztet és porcukrot összekeverjük.
- Belemorzsoljuk a vajat, és egységes masszává gyúrjuk.
- Egy 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformába vagy kiemelhető aljú gyümölcstortaformába egyengetjük el.
- 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk langyosra hűlni, és 12 szeletre vágjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 301
- Feltöltés dátuma: 2015. június 27.
Ajánló
Felvert tejszínnel, idénygyümölcsökkel díszítve, vanilia- vagy csokiszósszal leöntve tovább bolondítható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mintha a nagyi konyhájában készült volna! Persze akkoriban nem volt kapható paradió, de az ízek összhangja és az egyszerű hozzávalók mégis ilyen ízt komponálnak.