r
Nosalty Logó

Brazildiós-rozslisztes shortbread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brazildiós-rozslisztes shortbread
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 2621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    187.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4655.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    2423 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 2621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    485 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 524 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A darált brazil diót, rozslisztet és porcukrot összekeverjük.
  3. Belemorzsoljuk a vajat, és egységes masszává gyúrjuk.
  4. Egy 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformába vagy kiemelhető aljú gyümölcstortaformába egyengetjük el.
  5. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Hagyjuk langyosra hűlni, és 12 szeletre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 301
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 27.

Ajánló

Felvert tejszínnel, idénygyümölcsökkel díszítve, vanilia- vagy csokiszósszal leöntve tovább bolondítható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mintha a nagyi konyhájában készült volna! Persze akkoriban nem volt kapható paradió, de az ízek összhangja és az egyszerű hozzávalók mégis ilyen ízt komponálnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...