r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye kockaburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •11 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lolli
Brassói aprópecsenye kockaburgonyával
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A brassóihoz

A tepsis kockaburgonyához

Összesen 990 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A brassóihoz

A tepsis kockaburgonyához

Összesen 3966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A brassóihoz

A tepsis kockaburgonyához

Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1694 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 990 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4147.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2409 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 3966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    284 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A brassóihoz

A tepsis kockaburgonyához

Elkészítés

A brassóihoz

  1. Első lépésként a húst megmossuk, felcsíkozzuk. A szalonnát és a hagymát is felvágjuk.
  2. Serpenyőben kis olajon vagy zsiradékon a a szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával és hozzáöntjük a paradicsomlét (sűrített paradicsommal is lehet helyettesíteni). Ha ezeket összeforgattuk rátehetjük a húst, sózzuk és borsozzuk.
  3. A húst lefedjük, és ha elfőtte a levét pótoljuk vízzel addig, amíg meg nem puhul.
  4. Ha puha a husi, akkor addig főzzük, hogy ne legyen sok szaftja, inkább zsírja.
  5. A fokhagymát akkor tesszük hozzá, mikor már késznek gondoljuk. Csak rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, főzzük 1-2 percig és elzárjuk.
  6. A kockaburgonyához a krumplit apróra vágjuk, beledobjuk egy tepsibe, öntünk rá egy kis olajat, sózzuk, borsozzuk, pici köménymagot szórunk rá és sütőben megsütjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 779
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 280892
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Ajánló

Vecsési lányként mi finom házi savanyúsággal szoktuk tálalni az ételt. Most káposztával töltött almapaprikát kínáltam hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi brassóit szerintem csak Anyukám tud csinálni. :) Jópárszor elkészítettem már én is, de sosem tudom pont olyanra csinálni, mint az övé.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A brassóihoz

A tepsis kockaburgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!