Borsós nokedli színesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
asusuy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Nokedli
-
41g tojás52 kcal
-
56g finomliszt205 kcal
-
63g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Zöldség-szett
-
50g póréhagyma13 kcal
-
12 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
35 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
Összesen
576
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Nokedli
-
165g tojás208 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Zöldség-szett
-
200g póréhagyma54 kcal
-
49 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
Összesen
2306
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Nokedli
-
9.2g tojás12 kcal
-
12.5g finomliszt46 kcal
-
13.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Zöldség-szett
-
11.1g póréhagyma3 kcal
-
3 kcal
-
16.7g zöldborsó14 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
22.3g tejföl44 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1454.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 290.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1347 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2497 micro
Összesen
576
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.7 g
Zsír
-
Összesen 111.4 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5816.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1238 mg
-
Nátrium 3485 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1163 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1211 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 375 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 489 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 5390 micro
-
β-crypt 941 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9986 micro
Összesen
2306
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Nokedli
-
3 db tojás
-
1.5 bögre finomliszt
-
2.5 dl víz
-
1 csipet só
-
1 teáskanál kakukkfű
Zöldség-szett
-
1 db póréhagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
30 dkg zöldborsó
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 dl tejföl
-
2 kávéskanál só
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál borsikafű
-
citrombors ízlés szerint
Elkészítés
Nokedli
- Egy tálba sót szórunk, ráütjük a tojásokat, és megszórjuk kakukkfűvel. Használhatunk más zöldfűszert is, szerintem sokat dob rajta a petrezselyem vagy a tárkony is, ha tehetjük, friss fűszerrel dolgozzunk persze. Egy villával lazán kevergetve nagyjából homogénné alakítjuk a masszát.
- Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a vizet, villával kevergetve, amíg el nem érjük a "tökéletes nokedli" állagot. Ízlés dolga, hogy ez pontosan mit is jelent, én azt szeretem, ha már masszív, de a villával felemelve még lassan nyúlik lefelé.
- Ami fontos, hogy lobogó, nagy mennyiségű vízbe szaggassuk a nokedlit, mert egyébként összeáll, és kellemetlen állaga lesz. Párszor megkeverve néhány perc alatt el is készül. Szűrjük le, és rögtön mehet a zöldségekhez, amik eközben párhuzamosan már épp révbe érnek.
Zöldség-szett
- A póréhagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és az olajon, alacsony hőfokon szép lassan megfonnyasztjuk.
- Hosszúkás csíkokra szeleteljük a paprikát, és rádobjuk a hagymára. Ekkor sózunk, borsozunk.
- 10 perc alatt a hő már megdolgozza a paprikát, viszont még friss, "harapható" az állaga, ekkor boríthatjuk hozzá a borsót is. Amit rögvest nyakon önthetünk a tejföllel. Én ezen a ponton a tejfölt összekeverem a borsikafűvel meg a pirospaprikával, és így egyben adom az ételhez a három hozzávalót.
- 5 perc alatt összerottyannak a tejfölös zöldségek, a pont ekkorra elkészült nokedlit ekkor egyesítjük velük, és egy gyors átforgatás után már készen is vagyunk. Érdemes egy fedő alatt 10 percig még pihentetni az ételt, hogy a szósz szépen átjárhassa a nokedlit. A roppanós paprikának, üde borsónak, és a lágy hagymacsíkoknak nincs is jobb közeg ennél.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9232
- Feltöltés dátuma: 2015. július 22.
Ajánló
Vannak ételek, amikre másnap, felmelegítve azt mondjuk: "Hmmm, ez még jobb, mint tegnap!" Ez is egy ilyen fogás :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
asusuy
9 recept
Nagy kedvencem a nokedli, aminek az elkészítésétől sokan tartanak, de szerintem csak egyszer kell ráérezni, és aztán elronthatatlan. A borsós nokedli az egyik legjobb és legegyszerűbb étel, ami tojással és friss zöldborsóval történhet, és bátran variálható más zöldségekkel is.