Borsos camembertgolyók
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
31g camembert sajt94 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13 kcal
Összesen
199
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
125g camembert sajt375 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g négyszínű bors50 kcal
Összesen
792
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
62.2g camembert sajt187 kcal
-
24.9g vaj178 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g négyszínű bors25 kcal
Összesen
394
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
199
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2234.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
792
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
394
kcal
Hozzávalók
-
12.5 dkg camembert sajt
-
5 dkg vaj
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Dörzsmozsárban megőröljük a borsokat, színek szerint külön.
- Kockára vágjuk a sajtot és a vajat.
- Összegyúrjuk a tört fokhagymával és a bors egyötödével (vegyesen).
- Golyókat formálunk és a kéz melegétől még lágy golyókat azonnal a borsokba forgatjuk, váltogatva a színeket.
- Fél óra hűtés után már fogyasztható.
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 28509
- Feltöltés dátuma: 2009. január 06.
Ajánló
Egyéb italok lecsúsztatására is alkalmas.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Munkával kezdtem idén az évet, mindjárt elsején reggel Münchenbe kellett száguldjak – remélem jó jel az új esztendőre! Megérkezvén ezzel a finomsággal fogadtak, no és persze sörrel mellé. Igazából csak nyári kánikulában szeretem a sört, jéghidegen, frissen csapolva, a bajorokat azonban ez nemigen érdekli. Egyébként pedig a borsos camembertgolyó tesz róla, hogy vadul kívánjad a sört akármilyen dermesztő is a tél! Ebből a mennyiségből 12 golyó lett, 4 emberre számítva fejenként három, minimum másfél liter sör elfogyasztása garantált. (Amennyiben nagyobb mennyiségű sör bevitele kívánatos, növelni kell az adagot!)