r
Nosalty Logó

Borsópörkölt helena konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
helena26
Borsópörkölt helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1842 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3199 micro
Összesen 461 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2866 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12796 micro
Összesen 1842 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymátapróravágjuk, és olajon pici sóval fonnyasszukmeg, rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, majd zsírjára sütjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az őrölt pirospapikát, a lereszelt paradicsomot, paprikát egészbenvagy félbevágva, felöntjük kevés vízzel, és félpuhára pároljuk. Ha elpárolog a víz, kevéssel pótoljuk.
  3. Amikor fépuhára főtt a hús, hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük.
  4. Legvégén kevés vízben keverjünk el 1 ek lisztet, és ezzel besűrítjük.
  5. Fogyaszthatjuk tejfölösen is. Akkor a tejfölben keverjük el a lisztet, és pici vízzel hígítsuk. Beleöntjük, egyet forr, és készen van, levesszük a tűzről.
  6. Nokedlivel vagymás készen vett tésztával fogyaszthatjuk.
  • Elkészítettem: 111 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10877
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Nagyon finom, könnyen elkészíthető étel. Olyan régen főztem, hát ma elkészítettem. A nagy melegben nem volt kedvem nokedlit főzni hozzá, így készen vett tésztával tálaltam. Uborkasalátával kitűnő volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...